Hatalmas harcot követően Bajnokok Ligája győztes a Manchester City!

Végtelenül szoros és kiélezett meccset hozott az isztambuli Bajnokok Ligája döntő.


 A vártnál nagyobb harc árán, de Bajnokok Ligája győztes a Manchester City!

Végtelenül szoros és kiélezett meccset hozott az isztambuli Bajnokok Ligája döntő.

Nagy várakozás előzte meg a 2023-as Bajnokok Ligája döntőt, amely Isztambulban került megrendezésre.

A Real Madridot kiejtő Manchester City csapott össze az olasz „házielődöntőt” megnyerő Internazionale Milanóval.

A mérkőzést megelőzően a szakértők és a fogadóportálok is gyakorlatilag biztosra vették, hogy a Manchester City megnyeri első BL-serlegét.

A találkozó nagy küzdelmet hozott, szoros mérkőzést láthattak a nézők. Az első félidőben gól nem esett, azonban a Manchester City számára vezéráldozatot követelt, ugyanis Kevin De Bruyne megsérült.

A félidőben rendezték a soraikat a csapatok, a második játékrész 68. percében pedig megérkezett a várva várt gól is. Egy kipattanó labdát a második hullámból érkező Rodri lőtt meg nagyon okosan, esélye sem volt Onanának, így megszerezte a vezetést a City.

Közvetlenül ezt követően az Internek is volt egy nagy helyzete, az azonban a kapufán landolt.

A gólt követően az Inter támadóbbra fogta játékát, ez azonban azt jelentette, hogy hátul jobban kinyíltak. Ezt Foden révén majdnem ki is tudta használni a City, az angol szándékát azonban remekül olvasta Onana, így maradt az 1-0.

A meccs végén az Inter teljesen kitámadott, ennek a 89. percben majdnem lett is eredménye, ugyanis egy remek beadást követően Lukaku fejesét a gólvonalról mentette Ederson.

A végén Ederson védett még egy hatalmasat, ezt pedig már a záró sípszó követte, így a Manchester Ciyt történetének első Bajnokok Ligáját nyerte!

Fotó: Getty Images

Videók