Haalanddal olyan történt, ami korábban senkivel

Történelmi pillanat volt, amikor a Dortmund, Haalanddal a soraiban kiesett a Bajnokok Ligájából.


Azzal, hogy a Paris Saint-Germain hazai pályán ledolgozta a hátrányát és kiejtette a Dortmundot a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, valami olyasmi is történt egy játékossal, ami korábban még senkivel.

Haaland, a norvég csodagyerek lett az első játékos, aki kétszer esett ki egy szezonon belül a Bajnokok Ligája sorozatból.

A Salzburg színeiben még 2019 decemberében a csoportkörből esett ki, majd a Dortmund színeiben a párizsi nyolcaddöntőn.

A dolog külön érdekessége, hogy nem sokáig birtokolhatta egyedül ezt a címet, mert fél óra után csatlakozott hozzá volt salburgi csapattársa Takumi Minamino, akit a Liverpool igazolt le. Őket az Atlético Madrid búcsúztatta. 

Így jelenleg ők ketten azok, akik két esélyt is kaptak megnyerni a Bajnokok Ligáját egy szezonban, mégsem tudtak élni vele.

Sport365.hu - Neymar üzent: „Párizs a mi városunk, nem a tiéd"

Mint arról beszámoltunk a PSG hazai pályán 2-0-ra nyert, így 4-3-as összesítéssel búcsúztatta a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A franciák három év után jutottak be ismét a nyolc közé. A BVB fiatal támadója, Erling Braut Haaland a visszavágó előtt az egyik közösségi oldalán egy fotót osztott meg „Párizs az én városom, nem a tiétek."

 

Borítókép: Alexandre Simoes/Borussia Dortmund via Getty Images

Videók