Guardiola: Csalódottak vagyunk, de ezzel együtt is kiváló idényünk volt

A spanyol szakember szerint nincs okuk panaszra.


A Bajnokok Ligája döntőjében elszenvedett vereség ellenére kiválónak értékelte csapata idényét Josep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője.

A City - amely a legjobbnak bizonyult a Premier League-ben és megnyerte az angol Ligakupát - a szombat esti portói BL-fináléban 1-0-ra kikapott a Chelsea-től.

"A lehetséges 62-ből 61 meccset lejátszottunk a pandémia miatt nehezített környezetben" - utalt arra, hogy csak az FA Kupa döntőjébe nem jutottak be az elődöntős búcsújuk miatt, az összes többi sorozatban a végéig meneteltek. 

"Ha ezt a mérkőzést nézzük, természetesen csalódottak vagyunk. Ezzel együtt az idényünk így is kiváló volt. A játékosok minden tőlük telhetőt megtettek a pályán. Meg kell próbálnunk még erősebben újra visszatérni a döntőbe" - fogalmazta meg a következő szezonra vonatkozó feladatukat.

A katalán tréner szerint első BL-döntőjükben jó mérkőzést játszottak, bátrak voltak, különösen az első félidőben, arra pedig számítottak, hogy a Chelsea-vel szemben kevés helyzetük lesz.

 

Sport365.hu - A mozdulat, ami megmutatja, Guardiola más, mint a többi edző

Pep Guardiola sokakat meghatott reakciójával. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Manchester City vereséget szenvedett a Chelsea-től. Pep Guardiola ezzel elszenvedte első vereségét a Bajnokok Ligája döntőjében, ráadásul mióta a manchesteriek kispadján ül most először fordult elő vele, hogy csapata nem nyert a döntőben.


A londoni klub Thomas Tuchel vezetőedző irányításával korábban az FA Kupa elődöntőjében és a bajnokságban is legyőzte a Manchester Cityt, és ezúttal is sikeresen valósította meg a taktikáját.

"Elérkeztünk egy szintre, és ha majd vége lesz az ünnepléseknek, illetve megemésztettük azt, ami velünk történt, elérkezik a pillanat, hogy tovább növekedjünk, kihasználva a mostani helyzetet, még jobbak legyünk. Döntő fontosságú, hogy így tegyünk, nagy kihívás, hogy éhesek maradjunk és harcba szálljunk a következőért"
- hangoztatta a német tréner, aki - többek között Lőw Zsolt másodedzővel - január vége óta irányítja a Chelsea-t.

Kiemelte, hogy ő maga éhes a további sikerekre és egy olyan ambiciózus klubnál dolgozik, amely teljes mértékben támogatja a labdarúgásról alkotott elképzeléseit.

"Nagyszerű teljesítmény volt eljutni a döntőbe és még nagyobb eredmény, hogy meg is nyertük" - hangsúlyozta. "Tisztában voltunk vele, hogy nagyon magas színvonalú teljesítmény és erős csapategység kell ahhoz, hogy esélyünk legyen a győzelemre" - folytatta.
Éppen ez, az ezúttal is eredményre vezető stabilitás volt jellemző a Chelsea-re az idén, ennek eredménye lett, hogy Tuchel irányításával a kilencedik helyről felkapaszkodva negyedikként zárta a Premier League-et.

 

Borítókép: David Ramos/Getty Images

Sport365.hu - "A kő akartunk lenni a Menchester City cipőjében"

Thomas Tuchel kevesebb mint egy évvel azután, hogy a PSG-vel elvesztette a Bajnokok Ligája döntőjét, a Chelsea-vel végső győztese lett a sorozatnak. A győzelem után a német áhítattal beszélt a győzelemről, de szóba került a két döntő közti különbség is. „Nagyon hálás voltam, hogy másodszor is megérkezhettem ide, de ez más érzés volt" - mondta a BT Sportnak.

Videók