Guardiola a 2021-ről: lehet ma már másképp csinálnék valamit, de...

Több furcsa döntése is volt két éve, amit sokak nem értettek a Bajnokok Ligája döntője előtt.


Fel tud-e ülni Európa trónjára a Manchester City és ezzel összejön-e a triplázás a kékeknek? Ez a szombat esti Bajnokok Ligája finálé legfontosabb kérdése az angolok szempontjából, akiket ugyanúgy Pep Guardiola vezethet sikerre, mint 2021-ben.

Akkor több érdekes húzása is volt a spanyol menedzsernek, például Rodrit és Fernandinhot is kihagyta a középpályáról, ahogy klasszikus csatárt sem nevezett oda, miközben Gabriel Jesus és Sergio Aguero is rendelkezésére állt.

Az idei szériában eddig épp az a váratlan, hogy nincsenek túlgondolások, egyszerűen hagyja az övéit úgy futballozni, ahogy tudnak.

„Ez egy játékterv volt, ahogyan szombat is lesz majd egy. Ha privátban elmondanám az okait, miért így álltunk fel, azt mondanád igazam volt, de egyszerű a történet: amennyiben veszítek tévedtem, győzelem esetén ennek az ellenkezője. Ezt el kell fogadnod ebben a szakmában.”

„Szoros meccset játszottunk és sok tekintetben jobbak voltunk, de kikaptunk. Másképp csinálnék valamit most? Lehet, de ez nem számít.”

Arról is kérdezték, hogy miben más a mostani helyzet, mint két évvel ezelőtt.

„Egy héttel ezelőtt megnyertük az FA Kupát. Akkor egyszerűen csak a döntőre készültünk, kétszer vesztettünk már Thomas Tuchel Chelsea-je ellen és voltak bennünk kétségek.”

„Nem ugyanaz a történet, de az Inter is öt védővel áll fel, mint a Chelsea [2021-ben], a játékstílusuk a védekezésre rendezkedik be, de természetesen a londoniaknak is hihetetlen jó mintákkal büntetettek minket. Tehát néhány dologban van hasonlóság. Remélhetőleg ezúttal egy kicsit jobban tudunk majd támadni.”

A Manchester City – Internazionale Bajnokok Ligája döntőt szombat este 21 órától kezdik, az M4 sport közvetíti.

Borítókép: Getty Images Europe /  Jose Coelho - Pool

Videók