"Gonosznak és agresszívnek kell lennünk ahhoz, hogy le tudjuk győzni a Chelsea-t"

Ez volna a sikerrecept?


Az FK Krasznodar szerdán a Chelsea csapatát fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörében. Az orosz klub angol erőnlétiedzője, John Phillips meglepő kijelentést tett, ugyanis felszólította a játékosokat, hogy hozzák ki magukból a legvadabb énjüket, és ha kell, csúnya játékkal, de győzzék le Frank Lampard csapatát.

"A Chelsea, mint a legtöbb angol klub, agresszív és gyors. Nehéz meccs lesz, figyelembe véve, hogy jelenleg sok sérültünk van. Keményen kell harcolnunk. Fontos, hogy ne ijesszen meg egy nagy név se. Sok minden fog múlni a mentális állapottól." - nyilatkozta Phillips a klub hivatalos honlapján.

Phillips elárulta, hogy jól ismeri a Chelsea játékosait, és pontosan tudja, hogy mire képesek, éppen ezért leszögezte, az orosz együttesnek óvatosnak kell lennie, ugyanakkor hozzátette, hogy a Krasznodar kellő agresszióval képes lehet ellensúlyozni a két csapat közti különbséget.

"Mitől kell tartanunk? Az ellenfél játékosai technikásak, gyorsak és erősek. Egyénileg egytől egyig nagyon jók." - folytatta.


(Kép: Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)


(Kép: Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

"A meccs alatt agresszívnek és koncentráltnak kell lennünk. Ha nem tudjuk azt játszani, amit szeretnénk, akkor könyörtelenül meg fognak minket büntetni."

"Ezt a meccset a fizikai erőnlét fogja eldönteni, ez nagyon fontos. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy tisztelettudóan játszunk. Gonosznak kell lennünk."


(Kép: Catherine Steenkeste/Getty Images)

"Sok múlik azon, hogy a Chelsea milyen futballt akar játszani. A kékek meglehetősen gyakran változtatják a felállásukat és a taktikájukat, másképp játszanak a Southampton ellen, mint a Manchester United ellen. Meglátjuk, hogyan fogják kezdeni a mérkőzést. Ha nekünk rontanak, az nekünk kedvezne, mert akkor lehetőségünk lesz kontrákra." 

A BL-ben újonc Krasznodar szerda este hazai pályán fogadja a Chelsea-t.

Az előző fordulóban az oroszok 1–1-et játszottak a Rennes csapatával, míg a Chelsea hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el a Sevillával ellen a Bajnokok Ligája E-csoportjában.

Forrás: rt.com

Kép: Andrei Shramko\TASS via Getty Images

Videók