"Gnabry már most közel van a világklasszis szinthez"

Flick: egy kis szerencsére is szükségünk volt.


Noha 3-0-ra győzött az elődöntőben a Bayern München, vezetőedzője, Hansi Flick mégis úgy vélte, némi szerencsére is szüksége volt csapatának, hogy túljusson az Olympique Lyon együttesén a Bajnokok Ligájában.

"A Lyon nagyszerű teljesítményt nyújtott, nagy nyomást helyezett ránk, de kis szerencsével túléltük ezt az időszakot a meccs elején" - mondta a szerdai találkozót követő sajtótájékoztatón a bajorok trénere, aki szerint Serge Gnabry 18. percben szerzett gólja megnyugtatta játékosait.


Fotó: UEFA - Handout/UEFA via Getty Images

Flick kiemelte, lenyűgöző a szélső elmúlt években mutatott fejlődése, szerinte a 25 éves játékos most már közel van a világklasszis szinthez. A német válogatott Gnabry ebben az idényben kilenc BL-mérkőzésen kilencszer volt eredményes, az elődöntőben a Bayern második találatát is ő szerezte a 33. percben.

"Egyértelmű, hogy nem védekeztünk olyan jól, ahogy szoktunk" - mondta Flick, aki hangsúlyozta, erre nagyon oda kell figyelniük a vasárnapi fináléban, mert a Paris Saint-Germain támadójátéka legalább olyan jó, mint a Lyoné.

A PSG-Bayern München finálét vasárnap 21 órától rendezik Lisszabonban.

Borítókép: Julian Finney - UEFA/UEFA via Getty Images

Videók