Frenetikus és hátborzongató nyilatkozatot adott Buffon

Komoly szavak!


 

A Bianconeri Facebook-oldal közölte Gianluigi Buffon szavait a Real Madrid elleni BL-negyeddöntő után.

 

"Nagy volt a kabát erre a játékvezetőre. Az eset egytizednyi büntetőt ért. A bíró látta, amit látott, de annyi biztos, hogy véleményes ítélet volt, szó sem volt arról, hogy egyértelmű lett volna. Márpedig a 93. percben, különösen azután, hogy mi hazai pályán nem kaptunk meg egy egyértelmű 11-est, egyszerűen nem szabad megítélni egy ennyire kérdéses büntetőt.
A csapat mindent kiadott magából, és hihetetlen, hogy egy ember ilyen könnyedén semmivé tudja foszlatni az álmainkat, kivált egy ekkora feltámadás után. Aki ilyet tesz, annak nem szív van a mellkasában, hanem szemeteskuka. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki nem rendelkezik a szükséges képességekkel ahhoz, hogy egy ilyen meccsen szerepet vállaljon, az ne a pályára sétáljon ki ebben a stadionban, hanem üljön fel a feleségével a lelátóra, igya a Sprite-ját, és egye a chipsét. 
Nem teheted így tönkre egy csapat álmát! Sok mindent mondhattam a bírónak abban a percben, de meg kellett értenie, mekkora katasztrófát okozott. Ha nem bírod a nyomást, és nem vagy elég bátor, hogy helyesen dönts, akkor a lelátón a helyed, chipset majszolva. Ha ilyen döntést hozol, nem fogod fel, hol vagy, nem éred fel, milyen csapatok játszanak, és milyen játékosok vesznek körül. Azt jelenti, nem tudsz lófaszt sem!
Lehet a pályán akár 18 bíró is, ez a szakma az érzékekről szól. Megnézed az első meccset, megjegyzed, hogy ott mik történtek, aztán a visszavágó 93. percében egy hasonló esetért megítéled, ami az elsőn elmaradt… 
A két meccs alapján, úgy gondolom, a Real Madrid megérdemelte a továbbjutást, gratulálok nekik, és a legjobbakat kívánom, de azért ha objektívan nézzük, a hosszabbításra minimum rászolgáltunk. Megérdemelték a továbbjutást, meg kell ráznunk a kezüket, és tovább kell lépnünk. 
Úgy kezdtük a meccset, hogy tisztában voltunk vele, 0,000005 százalék esélyünk van a továbbjutásra. Ezért most azt mondom, borzasztóan és őszintén büszke vagyok rá, hogy egy olyan csapat tagja lehetek, amely így tud küzdeni, ilyen keményen melózik, és ennyire belead mindent. Büszke vagyok rá, hogy ilyen fiúkkal játszhatok egy csapatban. 
Az első meccs eredménye alapján bármely más csapat feladta volna, mi azonban igazi sportemberek vagyunk. Roppantul sajnálom, hogy a végére emberhátrányban hagytam a fiúkat. Annyit ígérhetek, hogy a hétvégén a Serie A-ban tombolva lépünk pályára. Tombolva!"

Videók