Földrengés Nápolyban néhány órával a Real Madrid meccs előtt

A történtek a várostól 9 kilométerre északra fekvő Phlegrai-mezőkön, egy vulkanikus kalderában volt.


A Real Madrid nápolyi vendégjátéka hétfő este sokkhatást szenvedett, miután az olasz városban földrengés történt, amely a Campi Flegrei területét, a várostól 9 kilométerre északra fekvő vulkanikus kalderát érintette, sőt, több ember a földmozgás miatt riadtan az utcára vonult.

„Négy másodpercnyi remegés, mintha fúrnának" - mesélte Miguel Ángel Toribio, a Radio MARCA újságírója arról, hogyan élte meg a földrengést a Diego Armando Maradona stadion közelében lévő szállodában. Engem, akit a Real Madrid szállodája melletti szolgálatban ért a rengés, a rokonaink aggodalma miatt WhatsAppon keresztül riasztottak. Szerencsére Carlo Ancelotti embereinek szállodája Nápoly belvárosában található, távol a leginkább érintett területtől.

A földrengést Nápoly több városrészében is érezni lehetett este 10 óra 10 perckor: 4-es erősségével és 2,61 kilométeres mélységével ez a második legerősebb földrengés az elmúlt 40 évben a szeptember 27-i, 4,2-es erősségű után. A rengés elérte Nápolyt és Salernót is, amely 50 kilométerre délre fekszik attól a várostól, ahol kedden a Real Madrid játszik.

A Vesuviano obszervatórium az első rengést követő 15 percen belül további nyolc földrengést regisztrált. A hatóságok egyelőre nem számolnak be komolyabb anyagi vagy személyi károkról, bár Agnano környékén törmelékek hullottak le.

Borítókép: Ciro De Luca/NurPhoto via Getty Images

Videók