Ferguson: "olyan volt a védekezésünk, mint egy mesefilm" - Bajnokok Ligája, H csoport

A már továbbjutott Manchester United a hétvégi, City elleni szuperrangadóra való felkészülésnek használja a Cluj elleni BL-meccset - ezzel továbbjuttathatja a románokat.


A BL H csoportjában a Manchester United már az előző forduló előtt biztos csoportelsőnek vallhatta magát, ezzel (és a Törökországba elutaztatott B-csapatukkal) visszaadták a továbbjutás lehetőségét a Galatasaraynak, mely a Braga otthonában juthat tovább az Old Traffordra látogató CFR Cluj előtt.

Braga - Galatasaray

José Pereiro, a Braga vezetőedzője
"Minden szempontból fontos ez a meccs: pénzügyileg és sportszempontból is. Nyernünk kell, hogy bizonyítsuk magunknak, igenis helyünk van az elitben. Jó esélyeink voltak több meccsen is, de nem volt szerencsénk. Nem szabad úgy pályára lépnünk, hogy szomorkodunk a kiesés miatt, előbb nyernünk kell, utána majd szomorkodunk. A Galata remek futballt játszik, de mi is támadólag fogunk fellépni, így igen jó meccsre van kilátás!"

Fatih Terim, a Galatasaray vezetőedzője
"Én is jó mérkőzésre számítok, hiszen a Braga jó csapat, mi meg még továbbjuthatunk. Szívvel-lélekkel fogunk küzdeni, nem törődünk a másik meccsel, csak a saját jó eredményünkkel. Az isztambuli meccsnél is nehezebb dolgunk lesz, de bízunk a jó szereplésben."

Manchester United - CFR Cluj

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere
"A hétvégi védekezésünk olyan volt, mint egy mesefilmben. Ellenfelünk szinte minden beadásából gólt szerzett, ezen feltétlenül javítanunk kell. A hétvégén fontos rangadó vár ránk, ha ott így teljesítünk, akkor csak a Jóisten tudja, mi lesz a sorsunk. 32 gólt kaptunk eddig ebben a szezonban, nem emlékszem, hogy a 26 év alatt valaha kaptunk volna ennyi Karácsony előtt. Pihentetni fogok néhány játékost, de fair-nek kell lennünk a többiekkel, így olyan caspatot fogok pályára küldeni, amelyiknek van esélye a győzelemre."

Paulo Sérgio, a Cluj vezetőedzője
"Mindig úgy készülünk, hogy kihozzuk a maximumot a meccsből. Mindenki tisztában van a United múltjával és értékeivel, de ki tudja, lehet hogy most jött el a mi napunk! Ha olyan dolgokra gondolsz, amit nem tudsz kezelni, már a meccs előtt vesztesz, így mi arra koncentrálunk, mit tudunk megvalósítani az Old Traffordon. Csodálatos dolog lenne továbbjutni, főleg, mivel senki nem fogadott volna ránk a csoportkör elején."

 

Videók