Értékelt Pochettino és Guardiola is

A Spurs a csapat történetében először jutott BL elődöntőbe.


Nagyon büszke játékosaira, akiket hősöknek nevezett Mauricio Pochettino, a Bajnokok Ligájában először elődöntőbe jutott Tottanham Hotspur labdarúgócsapatának vezetőedzője.
"Megérdemeltük az elődöntőbe kerülést, a játékosaim hősök, nagyon büszke vagyok rájuk. Nem mondanám, hogy ez volt a legjobb mérkőzésünk, de hihetetlen, hogy a Manchester Cityn túljutottunk a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében és képesek voltunk három gólt szerezni" - mondta a szerdai visszavágóról, melyet 4-3-nyert meg otthon a City, de idegenbeli 1-0-s vereségével így is búcsúzott.

 (Photo by Alex Livesey - Danehouse/Getty Images)

Az argentin tréner kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy ez a siker pályafutása legnagyobbjai közé tartozik.
"A körülményeket figyelembe véve játékosaimat dicséret illeti" - utalt arra, hogy sérülések miatt nem tudtak a legerősebb összeállításban játszani. - "Nem hasonlítgatjuk magunkat más csapatokhoz, de azért tisztában vagyunk a realitásokkal. A Tottenham Hotspur fejlődni akar, hogy eljusson a Barcelona, a Manchester City vagy a Real Madrid szintjére" - tette hozzá, majd úgy folytatta: - "Bebizonyítottuk, hogy a labdarúgásban minden lehetséges, mert nemcsak a tehetség számít, hanem a karakter és a jó hozzáállás is."

Pep Guardiola kegyetlennek nevezte a kiesést, de mint mondta, el kell fogadni a történteket.
"Jó mérkőzést játszottunk, közel álltunk a továbbjutáshoz, a második félidőben mindent elkövettünk ezért" - értékelte a találkozót a katalán vezetőedző.

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

A City a ráadásban gólt szerzett, amivel továbbjutott volna, de a videós elemzés után a játékvezető visszavonta a találatot.
"Gratulálni kell a Tottenhamnek, a jobb csapat jutott tovább" - mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Ugyanakkor emlékeztetett az odavágón kihagyott tizenegyesükre, amivel megnehezítették a saját dolgukat, illetve a szerdán kihagyott helyzeteikre.
"Az első két bekapott gólnál hibáztunk" - vélekedett, a videoasszisztesről pedig azt mondta, hogy ő a tiszta játék, a korrekt döntések híve.
"Ha Agüero lesen állt, akkor les volt" - fogalmazott az utolsó, meg nem adott gólról.

 (Photo by Alex Livesey - Danehouse/Getty Images)

A londoni Fernando Llorrente csípővel szerzett találatát viszont, mellyel lépéselőnybe került a Tottenham, úgy kommentálta, volt olyan szög, amelyből az látszott, hogy a kezéhez is hozzáért a labda.
Mint mondta, nehéz most felállni, de aludni kell egyet a történtekre, és utána össze kell szedniük magukat.
"Az egész stadion láthatta, hogy mindent megpróbáltunk" - nyilatkozott. 

Videók