Egy eddig ismeretlen arcát mutatja a Fradinak Barcelona

Nemcsak a Camp Nou környéke, de az egész katalán főváros kihaltnak tűnik a koronavírus-járvány miatt.


Göbölyös Gábor, az MTI különtudósítója jelenti:

"Üres" városban, Európa legnagyobb stadionjában nézők nélkül lép pályára a Ferencváros kedden az FC Barcelona otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyitófordulójában.

A katalán fővárosban a koronavírus-járvány következtében komoly intézkedések vannak érvényben, így a Barcelonára jellemző kisebb bárok és éttermek - ahol rendre pezseg az élet - mind zárva tartanak. A maszk viselése az utcán is kötelező, de nincsenek is sokan a városban, turistákkal pedig szinte nem is lehet találkozni.

Európa legnagyobb futballstadionja, a 99 354 néző befogadására alkalmas Camp Nou általában az egyik legkeresettebb látványosságnak számít Barcelonában, sok-sok ezer szurkoló látogatja naponta az arénát és a hozzá tartozó, lenyűgöző múzeumot, valamint komoly összegeket költenek a klub elképesztően látványos, több emeletes ajándékboltjában is.

Ezek a létesítmények most ugyancsak zárva vannak, a mérkőzésre érkező újságírók is csak néhány órával a találkozót megelőzően léphetnek be a stadionba.

A találkozó 21 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti. 

Borítókép: Adria Salido Zarco/NurPhoto via Getty Images

Videók