Dybala Dybala mit tettél?

Bemutatjuk a Sport365 e heti legolvasottabb témáit. Nr3.


Az első félidő változatos játékot hozott a Juventus - Atlético Madrid mérkőzésen, mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre. A torinói csapat többet birtokolta a labdát, de helyzetek számában nem tudtak Diego Simeone csapata fölé kerekedni. Mielőtt a csapatok az öltözőbe vonulhattak volna, a hazaiak kaptak szabadrúgást az alapvonaltól egy méterre a 16-os sarkánál.

A labda mögé Dybala állt, és az argentin zseniális megoldást választott, lehetetlen szögből tekerte el a labdát a hosszú sarokba.

Oblak tehetetlen volt, talán ő sem gondolta, hogy kapura lövéssel próbálkozik a Juventus támadója. Igazi klasszis megoldás volt.

A második félidőben már nem változott az eredmény, így a Juventus megtartotta első helyét a csoportban és immár biztosan csoportgyőztesként várja az utolsó fordulót. A madridi csapatnak a vereség ellenére sincs oka aggódni, a továbbjutást illetően a saját kezükben a sorsuk, és két hét múlva Madridban bebiztosíthatják helyüket a legjobb 16 között.

Dybala gólja remélhetőleg visszaadja a támadó önbizalmát és újra azt a játékost láthatják a szurkolók a pályán, aki tavaly képes volt mérkőzéseket eldönteni. Sarri rotációs rendszerében még egy ilyen szintű játékosnak is mint Dybala, sem jut minden mérkőzésen hely a kezdő csapatban.

 

Érdemes megnézni az argentin játékos gólját ebből a szögből is:

A Madrid ellen szerzett gólja biztosan bekerül azon szabadrúgás-gólok közé, melyeket hosszú évek múltán sem felednek el a labdarúgás szerelmesei. Gondoljanak csak Roberto Carlos Bartheznek csavart „kiflijére” vagy éppen Ronaldinho parádés megoldására az angol válogatott ellen, mikor még David Seamen védte a szigetországiak kapuját.

Az argentín csatár megmutatta, hogy helye van a legnagyobb nevek között is. 

Borítókép: Loris Roselli/GettyImages

 

Videók