Dudelange vagy Valletta? Előbb búcsúztatni kell a Ludogoretset!

A razgradiak kiejtése esetén a luxemburgi vagy a máltai bajnok lehet a Ferencváros ellenfele. Vereség esetén irány az Európa Liga.


Az európai szövetség nyoni központjában megtartott szerdai sorsoláson, melyet a Ludogorec együtthatója miatt kiemeltként vártak a magyar-bolgár párharc résztvevői, az is kiderült, hogy július 23-án vagy 24-én hazai pályán kezd a Ferencváros, vagy a Ludogorec és egy héttel később lép pályára idegenben. Az első kör összecsapásait július 9-én vagy 10-én, a visszavágót 16-án, vagy 17-én rendezik, először a Ferencváros, majd a Ludogorec lesz otthon.
 
Nehéz lesz a Ferencvárosnak a Ludogorets elleni párharc.
Fotó: TF-Images/ Getty Images
 
A papírforma szerint a Dudelange lehet a magyar-bolgár párharc győztesének következő ellenfele, ugyanis a sorozatban negyedszer, összességében tizenötödször bajnok luxemburgi gárda tavaly egészen az Európa-liga csoportköréig menetelt. A BL-selejtező első fordulójában ugyan a Vidi FC nagy nehézségek árán 3-2-es összesítéssel elbúcsúztatta, utána viszont az El-be átkerülve előbb a koszovói Drita, majd a lengyel Legia Warszawa, végül a román CFR Cluj együttesét is felülmúlta. Az El csoportkörében egy pontot szerzett a Real Betis ellen, viszont az Olimpiakosztól és az AC Milantól mindkétszer kikapott. A 25-szörös máltai bajnok Valletta még sosem jutott egyik nemzetközi kupasorozat selejtezőjének harmadik fordulójáig sem.
 
A BL-selejtező párharcainak vesztesei az Európa-liga selejtezőjében folytathatják nemzetközi kupaszereplésüket. A szerdai sorsolás értelmében a Ferencváros-Ludogorec párharc vesztese az Európa-liga selejtező második körében az izlandi Valur Reykjavík és a szlovén Maribor BL-selejtezős párharcának vesztesével találkozik.   
A BL-főtáblás részvételért a Ferencvárosnak négy ellenfelet kell búcsúztatnia.
 

 

Videók