Diego Simeone taktikája a védekezés legfelsőbb szintje

Akik a nyílt sisakos labdarúgást kedvelik, vélhetőleg csalódottak az Atlético Madrid játéka láttán, pedig mesteri módon oldották meg a Liverpool elleni visszavágót.


Az Atlético Madrid 3-2-es győzelme a Liverpool otthonában sok vitát váltott ki a futballt szerető emberek között.

Diego Simeone csapatának a taktikája az volt, hogy végig védekezték a 90 percet, és igyekeztek megtörni a Liverpool folyamatos nyomását.

A hazaiak edzője, Jürgen Klopp a mérkőzés végi sajtótájékoztatón kissé oda is szúrt az ellenfélnek azzal a nyilatkozatával, hogy ha az Atlético ilyen játékra képes, amit a végjátékban mutatott, akkor nem érti, miért húzódnak vissza ilyen mélyen, és várnak egy-egy ellentámadásra.

A taktikáról sokaknak Jose Mourinho korábbi stratégiája ugrik be, ami a "Beparkolt a Chelsea busz" elnevezést kapta. Ez a kifejezés ma már fogalommá vált a labdarúgásban és a tökéletes védekezés szinonímája.

A legemlékezetesebb ilyen jellegű védekező játékot még 2012-ben mutatta be a portugál tréner csapata a Barcelona ellen.

The BIGGEST BUS Ever Parked - Barcelona - Chelsea 2-2 Tactical Analysis

In this video we will look at the Champions League match between Barcelona and Chelsea that was played in 2012 and ended in 2-2. Despite having only 10 men a...

 

Egy népszerű youtube-er, aki arról híres, hogy taktikai elemzéseket készít a mérkőzés után, remekül bemutatta alábbi videójában, hogyan alakítottak ki létszámfölényes helyzeteket a madridi védők, megakadályozva, hogy egy-egyes szituációk alakuljanak ki, ami a Liverpool támadóinak kedvezett volna.

Diego Simeone's Defensive Masterclass | Liverpool vs Atletico Madrid 2-3 | Tactical Analysis

Buy hot sale jerseys: https://www.jerseysfc.ru/ and enjoy 20% off using the discount code "Nouman" Unboxing videos: https://www.youtube.com/channel/UCDIaDEJd...

 

Borítókép: Julian Finney/Getty Images

Videók