Dibusz: Megint megláttuk, hogy hol van a helyünk

A Ferencváros játékosai szerint nagyon nehéz mérkőzésen vannak túl.


A Ferencváros 3-0-ás vereséget szenvedett hazai pályán a Barcelona csapatától. A mérkőzést követően a Fradi játékosai az M4 Sport kérdésére egyönteűen úgy fogalmaztak, a Barcelona megmutatta, miért a világ egyik legjobb csapata.

Botka Endre úgy fogalmazott az első mérkőzésen nem érezett ekkora különbséget a két csapat közt. Hozzátette az első 25 percben nem nagyon tudtak mit kezdeni a Barcelona játékával, ráadásul amikor megszerezték a labdát, nem találták az üres embereket. Szerinte a meccs legnagyobb tanulsága, hogy egy ilyen kaliberű csapat ellen is bátrabban kell játszaniuk.

Dibusz Dénes elmondta, számára ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt.

"Elég kiszolgáltatott helyzetbe kerültem a kapott góloknál. A mérkőzés képe elég demoralizáló volt, hiszen az első félidőben akkor kerültek helyzetbe a spanyolok, amikor csak akartak. Azt gondolom, hogy a második félidőben már próbáltunk jobban helytállni. Ebből a meccsből is tanulnunk kell, most megint megláttuk, hogy hol van a helyünk" - tette hozzá.

A csereként beálló Lovrencsics Gergő szomorúan nyilatkozott, de kiemelte nem adják fel, hiszen tavasszal is szeretnének európai kupában szerepelni.

A Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov is kiemelte, mindenképp szeretnék megszerezni a csoport 3. helyét.

„Csalódott vagyok, hogy a helyzeteink kimaradtak, de az utolsó mérkőzés dönt majd. Arra a találkozóra nagyon jól fel kell készülnünk. Harcolni fogunk és úgy gondolom van esélyünk" -részletezte.

 

Az ellenfél játékosai elégedettségről beszéltek.

A Barcelona 2. góljának szerzője, Braithwaite úgy nyilatkozott, nagyon boldog a győzelem miatt, és úgy gondolja a kemény munka mindig meghozza az eredményét.

Clement Lenglet szerint nagyon kerek mérkőzést játszottak. Kiemelte, az első félidőben nyújtott teljesítményük nagyon meghatározó volt.

„Az első félidőben nagyon jól játszottunk. 3 szép gólt szereztünk, és végig szervezettek voltunk” – értékelte a mérkőzést Ronald Koeman.

Borítókép, videó: Sport365/Bakonyi Péter

 

Sport365.hu - Hiába hagyott alább a tempó, a Ferencváros nem tudott szépíteni

Már a mérkőzés első perceiben komoly nyomást helyezett a Barcelona a hazaiakra. A 3. percben Frimpongnak kellett mentenie Braithwaite elől, majd két perccel később igazán veszélyes helyzet alakult ki a Ferencvárosi kapu előtt. Dest beadása után, Braithwaite vette célba a kaput ballal, de elvétette a lövést. A 10.

Videók