De Bruyne elárulta, milyen következménye lett a Rüdigerrel való ütközésének

A belgának több csontja is eltört.


Orr- és szemüregcsonttörést szenvedett Kevin De Bruyne, a Manchester City belga válogatott labdarúgója a Bajnokok Ligája szombati döntőjében.

A középpályás az 57. percben sérült meg, amikor Antonio Rüdiger, a Chelsea védője sárga lapot érően ütközött vele. A 29 éves vb-bronzérmes futballista ápolás után támolyogva, segítséggel ment le a pályáról.

A Twitteren vasárnap arról számolt be, hogy már jobban van, az 1-0-ra elvesztett döntőt illetően pedig úgy fogalmazott: nyilvánvalóan még mindig csalódott a szombaton történtek miatt, de vissza fognak térni a BL fináléjába. Arról ugyanakkor nem írt, hogy sérülései mennyiben befolyásolják Európa-bajnoki szereplését.


Kép: Instagram.com

A belga válogatott, amely a dánokkal, a finnekkel és az oroszokkal került egy csoportba, június 12-én kezd utóbbiakkal Szentpéterváron.

A szabálytalankodó Rüdiger vasárnap délután ugyancsak közösségi oldalára tett ki egy posztot, melyben közölte, hogy személyesen felvette már a kapcsolatot a belga játékossal, akitől bocsánatot kért, és mielőbbi felépülést kívánt neki.

"Természetesen nem volt szándékomban, hogy sérülést okozzak neki, amit el is mondtam Kevinnek. Kívánok neki gyors felépülést, és bízom benne, hogy mielőbb újra a pályán láthatjuk őt" - fogalmazott Rüdiger.
 

Borítókép: Marc Atkins/Getty Images

Videók