Csúnyán fejbe térdelték Gulácsit - Videó - Frissítés: nem súlyos a sérülés

Duplán pechesen járt a magyar hálóőr.


Szerdán este az RB Leipzig hazai pályán az utolsó pillanatban mentett pontot kétgólos hátrányból a Benfica ellen. A német együttes történelmet írt, hiszen még sohasem jutott tovább a BL egyenes kieséses szakaszába. A lipcsei csapat emellett bosszankodhat, ugyanis az előző idény legjobbjának megválasztott Gulácsi Péter megsérült, mert egy szerencsétlen mozdulat következtében fejbe rúgták.

Az eset pont a Benfica második góljánál történt, amikor Carlos Vinícius egy az egyben vihette a labdát a kapura. Gulácsi már nem tudott hárítani, ráadásul duplán pechesen jött ki a szituációból, hiszen a portugálok gólt szereztek, a brazil támadó pedig az elrúgást követően fejbe térdelte a magyar hálóőrt, akit aztán le is kellett cserélni.

Frissítés:

Gulácsi Péter fejsérülése nem súlyos, erről a magyar válogatott labdarúgó klubedzője, az RB Leipzig csapatát irányító Julian Nagelsmann adott tájékoztatást.

Nagelsmann a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta: Gulácsi a körülményekhez képest jól van, mindenre emlékszik.
"Nincs törés az arcán, de egy fejsérüléssel mindig nagyon óvatosan kell bánni, így további vizsgálatok várnak rá. Nem jelent problémát, ha Péternek két napot ki kell hagynia" - mondta az edző.

A lipcseiek a BL-mérkőzés hajrájában 2-2-es döntetlenre mentették a találkozót, az így szerzett egy pont pedig azt jelentette számukra, hogy a klub története során először, az utolsó forduló eredményétől függetlenül továbbjutottak a csoportkörből.

Az RB Leipzig következő mérkőzését szombaton játssza, amikor a Bundesligában sereghajtó Paderbornhoz látogat.

Borítókép: Martin Rose/Getty Images

Videók