Courtois szerint ennek tudható be a Real Madrid gyengébb teljesítménye

Nem csak a csapaton múlott.


Bár előzetesen sokan a Real Madrid fölényes győzelmét várták az RB Leipzing elleni összecsapáson, a spanyoloknak végül csak az utolsó 20 percben szerzett 2 góljukkal sikerült ellenfelük fölé kerekedniük. A mérkőzést követően a Királyi Gárda kapusa, Thibaut Courtois elárulta, mi lehetett az oka a gyengébb teljesítményüknek.

Annak ellenére, hogy a spanyolok vezetőedzője, Carlo Ancelotti elégedett volt az RB Leipzig ellen nyújtott teljesítményükkel, a csapat hálóőre, Thibout Courtois már kritikusabban fogalmazott.

„A Lipcse jó csapat, de ma sokat küzdöttünk. Az első félidő nem volt jó, és a pálya állapota sem segítette a játékunkat” – mondta a Movistar+-nak.

„Az edzőnk változtatott a dolgokon a szünetben, bár nem okoztunk sok veszélyt, de éltünk azokkal a lehetőségekkel, amelyek adódtak. Ezek a meccsek fontosak a végső győzelemhez, és a Sahtar elleni kettős párharc megnyerésével már továbbjutunk.”

A klub szóvivője, Emilio Butragueno egyetértett azzal, hogy a pálya nem volt megfelelő állapotban.

„A fű Extremadurából érkezett, és ott nagyon magas volt a hőmérséklet, így nehezen akklimatizálódott, de a következő hetekben javulni fog.”


A klub következő mérkőzése az Atlético Madridban lesz, majd válogatott szünet következik, így a Bernabéu személyzetének 3 hete lesz rá, hogy megoldja a fűvel kapcsolatos problémákat.

Borítókép: DAX Images/NurPhoto, Getty Images

Videók