BL: öt perc alatt eldöntötte a párharcot a Dortmund

A Benfica csak asszisztált az Aubameyang vezette németek kiváló játékához.


 

Előzetesen nagy kérdések adódtak a Borussia Dortmund Benfica elleni visszavágója kapcsán. A párharc esélyesének számító németek meglepő vereséget szenvedtek az első meccsen Portugáliában - való igaz, minden helyzetük kimaradt akkor. "Pokoli visszavágó, ördögi meccs", hangoztak előzetesen a tippek, ám végül korántsem az lett az ügy végkifejlete, mint amire számítani lehetett.

 

Az öt védővel felálló, kissé tartalékos hazaiak ugyanis jóformán öt perc után jelezték: ezúttal róluk szól minden - egy szöglet után Pierre-Emerick Aubameyang fejelt a kapuba. A gaboni támadó az odavágón mindent kihagyott, most viszont hőssé vált. 

 

Nem főleg első félidei játéka miatt, sokkal inkább a második negyvenöt perc során volt elemében. Az 1-0-s szüneti előnyt Pulisic duplázta meg az 59. minutumban egy pazar emeléssel, majd nem sokkal később Aubameyang tökéletesített egy centerezést. Utóbbi a pontot az i-re a 85. percben tette fel, saját maga harmadik, csapata negyedik találatát jegyezte, egyszersmind kialakítva a végeredményt. Korántsem kellett volna aggódniuk a dortmundi szimpatizánsoknak...

 

 

Végeredmény, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés:


Borussia Dortmund - Benfica 4-0 (1-0)

Gólszerzők: Aubameyang (4., 61., 85.), Pulisic (59.)

Videók