Bajnokok Ligája: páratlan szégyen érheti a Chelsea-t

A címvédő Chelsea akár már a csoportkörben "elvérezhet" a labdarúgó Bajnokok Ligájában, tekintve, hogy a 6. forduló szerdai játéknapján a többi csapattól függ a sorsa.


Ahhoz, hogy a londoniak továbblépjenek, nem elég hazai pályán legyőzniük a dán Nordsjaelland gárdáját, a Juventusnak is ki kell kapnia a már nyolcaddöntős Sahtar Donyeck vendégeként.

A Chelsea nemrég kinevezett új vezetőedzője, Rafael Benitez a nem túl valószínű továbbjutás miatt nem is bocsátkozott esélylatolgatásba, sokkal inkább azt emelte ki, csapatának fejlődést kell mutatnia a soron következő találkozón, hogy valamelyest kiengesztelje a szurkolókat.

"Fejlődnünk kell, hogy boldoggá tegyük drukkereinket. Tapasztalt játékosaink vannak, akik régóta játszanak ezen a szinten. Az edzéseket látva egyértelmű, hogy fejlődni akarnak" - mondta a spanyol tréner.

Amennyiben a Chelsea nem jut tovább, akkor a BL történetében először fordul elő, hogy a címvédő már a csoportkört sem "éli túl", illetve a klub történetében is negatív csúcsnak számít majd a korai búcsú, ugyanis a korábbi tíz BL-szereplés alkalmával a Chelsea mindig eljutott a legjobb 16 közé.

A biztos csoportelső Barcelona az életéért küzdő Benficát látja vendégül. A hazaiak elsősorban Lionel Messi ünneplésére készülnek, ugyanis ha az argentin játékos legalább kétszer eredményes lesz, akkor megdönti a német Gerd Müller 1972-ben elért naptári év szerinti gólrekordját (85).

A portugáloknak a tavaszi folytatáshoz legalább annyi pontot kell szerezniük, mint a hozzájuk hasonlóan hétpontos Celtic Glasgow csapatának a vendég Szpartak Moszkva ellen, mivel pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények nekik kedveznek.

A Benfica-Celtic viszonyhoz hasonló helyzetben van a már továbbjutott Manchester United mögött viaskodó CFR Cluj-Galatasaray páros. Itt a Bragához látogató török gárdának megfelelő, ha megtartja a pontazonosságot a Manchesterben vendégeskedő kolozsváriakkal szemben.

A szerdai négy csoportból az F jelűben a lényegi kérdések már eldőltek: a Valencia és a Bayern München továbbjutott, míg a harmadik BATE Boriszov - amely a selejtezőben a Debrecent búcsúztatta - az Európa Ligában folytathatja. Ebben a kvartettben már csak a csoportelsőség nem dőlt el.

Videók