Az Arsenal egy este két sorozattól búcsúzott

Csalódott Ágyúsok, boldog Kane


 A Bayern ellen 1-0-ra elveszített BL-negyedöntő után búcsúzott az Arsenal a nemzetközi porondtól. Egyszerre két sorozattól, hiszen az idei Bajnokok Ligája mellett eldőlt az is, hogy a csapat nem lehet majd ott a jövő évi klub világbajnokságon sem.
Declan Rice számára ez egy nem kívánt mérföldkő volt a pályafutásában, hiszen a nyáron a West Hamtől 105 millió fontért érkezett játékos először nem jutott tovább egy európai kupasorozat negyeddöntőjéből.

Harry Kane viszont életben tartotta reményeit, hogy végre nyerjen egy trófeát:
Hihetetlen győzelem volt. Nehéz szezon ez a számunkra, de tudtuk, hogy a szurkolóinkkal együtt összejöhet a továbbjutás. Kemény meccs volt, szoros meccs. Az az elvárás, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. 11 éves sorozatot buktunk el, amikor nem lettünk idén bajnokok. Ezért most élveznünk kell a Bajnokok Ligáját és itt kárpótolni magunkat.."

Mikel Arteta szerint a kiesés ellenére minden támogatást meg kell adni a játékosoknak és folytatni a küzdelmet a bajnoki címért, hiszen az még nem veszett el.
"Ilyenkor nincsenek megfelelő szavak. De én így is nagyon hálás vagyok, hogy edző lehetek és minden nap dolgozhatok ezzel a csapattal. Hét éve nem játszottunk a Bajnokok Ligájában és 14 éve nem voltunk ebben a szakaszban egy nemzetközi kupában. Rutin nélkül pedig semmi sem megy. Úgy gondolom, megvan a kapacitásunk és a minőségünk ahhoz, hogy az elődöntőben legyünk, mert nagyon kicsik a különbségek. De ez az a kicsi plusz, amivel talán még nem rendelkezünk. De meg kell ezt is tanulnunk. Ha történetileg nézzük, más kluboknak hét, nyolc vagy tíz évbe telt, hogy idáig eljussanak. De ettől a tudattól még nem fogjuk jobban érezni magunkat, az biztos."

Az estének egyébként két győztese volt. A továbbjutó Bayern mellett az a Salzburg, amely az utóbbi négy évben elért BL-együtthatója alapján megelőzte az Arsenalt, így ott lehet 2025-ben az Egyesült Államokban rendezett 32 csapatos klub világbajnokságon, így már be is gyűjthette a FIFA gratulációját.

(borítókép: facebook/Arsenal)

  

Videók