Az Ajaxnak Ronaldóék ellen kell újabb csodát tenniük - sorsoltak a BL-ben

A két manchesteri gárda elkerülte egymást.


Kisorsolták az UEFA Bajnok Ligájának negyed és elődöntős párosításait. A sorozat történetében harmadszor esett meg, hogy a legjobb 8 mezőnyének felét angol csapatok teszik ki. A Manchester City, a Manchester United, a Liverpool és a Tottenham így nagy eséllyel kaphatta egyik honfitársát a következő körben, ami össze is jött. Az angolokon kívül négy nemzet képviselői várták még következő ellenfelük nevét. Az Ajax, a Barca, a Porto és a Juventus izgulhatott, hogy kit kap.

A negyeddöntő első mérkőzéseit április 9-én és 10-én, a visszavágókat egy hét múlva, április 16-án és 17-én rendezik meg, az elődöntő meccseire április 30-án és május 1-jén, valamint május 7-én és 8-án kerül sor, a döntőt pedig június 1-jén játsszák a madridi Estadio Metropolitanóban.

A legjobb tizenhat között drámai meccsek, nagy meglepetések születtek. Elég csak a Real Madrid-Ajax találkozót említeni, de a Porto-Roma is nagy izgalmakat hozott, nem beszélve a Manchester United vagy a Juventus továbbjutásáról.
 
Ha a következő körben is ilyen meccseket láthatunk, akkor semmi oka nem lehet panaszra a közönségnek.
 
Az Ajax a Juventust kapta, így nem csak Ronaldo volt csapata ellen tehetnek csodát a hollandok, de a portugál klasszis ellen is, a Tottenham a Manchester Cityvel találkozik majd az ág másik mérkőzésén. A Liverpoolnak a Porton kell túljutnia majd, hogy a Barcával vagy a Manchester Uniteddel mérkőzhessen.
 
Harold Cunningham - UEFA/UEFA via Getty Images
 
Az utolsó párosításban változtatást kellett eszközölnie a szövetségnek, mivel a Manchester City és a Manchester United nem játszhat ugyanazon a napon, vagy két egymást követő estén hazai pályán a szabályozás szerint. Így mivel a United szerepelt tavaly gyengébben, ezért az ő meccsük sorsolását megfordították, ezért otthon kezdenek a Barcelona ellen.
 
A legjobb nyolc között tehát a következő párosítások lesznek:
Ajax-Juventus
Liverpool-Porto
Tottenham-Manchester City
Manchester United-Barcelona
 
Az elődöntő párosítása
Tottenham/Manchester City- Ajax/Juventus
Manchester United/Barcelona-Liverpool/Porto
 
A Manchester United-Barcelona-Liverpool-Porto kvartettből győztesen kikerülő csapt lehet a döntő "pályaválasztója".
 
Fotók forrása: Harold Cunningham - UEFA/UEFA via Getty Images

Videók