Mikel Arteta: „Kötelességemnek érzem kritizálni a játékvezetőket”

Az Arsenal menedzsere továbbra is kitart amellett a megjegyzése mellett, amivel élesen bírálta a játékvezetés döntését az Arsenal legutóbbi Premier League mérkőzésén.


Az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta elmondta, hogy továbbra is kitart a megjegyzései mellett, amelyeket Anthony Gordon vitatott góljával kapcsolatban tett a csapata Newcastle elleni 1-0-s vereség alkalmával, és ragaszkodik hozzá, hogy "kötelességének" érzi megvédeni a klubját és játékosait.

Arteta "szégyenteljesnek" és a Premier League számára "kínosnak" nevezte azt a döntést, amellyel Gordon a szombati találkozó 64. percében szerzett gólját három különböző VAR ellenőrzés után ítélték meg.

Az Arsenal Sevilla elleni Bajnokok Ligája mérkőzése előtt tartott sajtótájékoztatón Arteta továbbra is dacos maradt.

"Kötelességemnek érzem, hogy kiálljak önök, illetve a kamerák elé, és egy nagyon világos és őszinte értékelést adjak arról, hogy mi történik a meccs során" - mondta a keddi sajtótájékoztatón. "Ezt tettem. Nagyon nyíltan reflektáltam arra, hogy szerintem hogyan játszott a csapat, és hogyan befolyásolták a mérkőzést a meghozott döntések.”

"Kötelességem támogatni a játékosaimat, és megvédenem a csapatomat a lehető legjobb módon. Ezt fogom tenni újra és újra" – mondta Arteta.

Arteta bízik abban, hogy csapata képes lesz visszavágni a szezon első bajnoki veresége után, és bebiztosítani a Bajnokok Ligája továbbjutást a kieséses szakaszba, amikor szerdán a Sevillát fogadja hazai pályán.

Az Ágyúsok a sérült Gabriel Jesus nélkül lépnek pályára, továbbá Martin Odegaard játéka is kétséges.

Borítókép:  David Price/Arsenal FC via Getty Images

Videók