Ancelotti szerint jelenleg Vinícius Junior a világ legjobbja

Ez az egyik legjobb csapat, amellyel valaha is együtt dolgozott.


Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője a hétvégén kijelentette, hogy Vinícius Junior a Girona ellen mutatott játékával a világ legjobbja, hétfőn pedig tovább dicsérte a brazilt.

A Real Madrid komoly teljesítményt tett le a pályára a hétvégén, amivel ötpontos előnybe kerültek a Gironával szemben, hogy aztán Németországban, az RB Leipzig ellen térjenek vissza az európai porondra.

Carlo Ancelottit hétfőn a Lipcse elleni mérkőzést megelőzően ismét Viniciusról kérdezték.

„Ha eléri ezt a folytonosságot, akkor igen ő lehet a világ legjobbja. Nagyon sok minőséggel rendelkezik, és nagy intenzitást fektet a cselezéseibe és a sprintjeibe... Ha ezt következetesen csinálja a 90 perc alatt, az megmutatkozik, mert vannak olyan riválisok, akik a második félidőben nem tudnak vele mit kezdeni" - magyarázta Ancelotti az RB Leipzig elleni összecsapás előtt.

Vinícius nagy szerepet vállalt a Girona elleni győzelemben, egy bombagóllal nyitotta a gólok sorát, majd egy zseniális gólpasszal szolgálta ki Jude Bellinghamet. Ez a mérkőzést követően is motiválta Viníciust, hogy még következetesebben tegye ezt, azt állítva, hogy amikor „ezzel a hozzáállással játszik", akkor ő a világ legjobbja.

Az is elhangzott, hogy a Real Madrid fél év után mindössze kétszer kapott ki, és hogy ez lehet az eddigi legjobb szezonja, majd jelentős vita alakult ki arról, hogy ez volt-e Toni Kroos legjobb szezonja.

„Mint egy széria, talán igen... Egy masszív, komoly, motivált csapatot látok, jó a hangulat, senki sem panaszkodik, mindenki hozzáteszi a magáét... Jelenleg minden jól megy, annak ellenére, hogy annyi nehézségünk volt... Ez a játékosok karakterének köszönhető” – mondta az olasz szakember.

Tavaly Ancelotti gyakran kiemelte, hogy ez az öltöző az egyik legjobb, ahol edzőként dolgozott, és később a sajtótájékoztatón ismét a veterán játékosok karakterét emelte ki, mint a fiatalabb generáció zökkenőmentes átmenetének egyik kulcstényezőjét.

Borítókép: Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

Videók