Allegri: azt hittem, Mexés ollózása kimegy a stadionból - C csoport, nyilatkozatok

A C jelű csoportban a Málaga a Zenit ellen begyűjtötte a csoportelsőségüket bebiztosító egy pontot, a Milan Mexés szépségdíjas találatának is köszönhetően megverte az Anderlechtet.


A bajnokságban bukdácsoló AC Milan magabiztos győzelmet aratott Belgiumban, Juhász Rolandot mellőző Anderlecht ellen. Az olasz ezüstérmes utóbbi szokásához híven nehézkesen kezdte a csoportküzdelmeket, de egy körrel a vége előtt bebiztosította helyét a legjobb tizenhat között. Az Anderlecht már nem juthat tovább, de az utolsó csoportmeccsen a Málaga ellen megküzdhet az Európa Liga indulásért.

A kvartett másik mérkőzésén hiába vezetett 2-0-ra idegenben a Málaga, az orosz bajnok Zenit Szentpétervár fel tudott állni, és döntetlenre mentette a mérkőzést. A spanyolok az egy ponttal együtt a csoportgyőzelmet is megszerezték, némi meglepetésre.

John van den Brom, Anderlecht:

- Sajnos megérdemeltük a vereséget, de ez nem segít azon, hogy roppant csalódott vagyok az elszalasztott lehetőségeink miatt. Jól játszottunk az első félidőben, de rögtön a szünet után hibáztunk, és onnan vége volt. Büszke vagyok a játékosaimra, megmutattuk, hogy helyünk van a Bajnokok Ligájában. Most már az Európa Liga elérésére kell koncentrálnunk.

Massimiliano Allegri, Milan:

- Az elsődleges célunkat elértük, továbbjutottunk a csoportból. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, és a szerdai mérkőzésen is hiányzott játékunkból a pontosság. Amikor az ellenfelünk emberhátrányba került, érthetetlen módon visszavettünk, szerencsére a végén sikerült még egy gólt szereznünk. Jobb szellemben kell játszanunk, van még mit javítani a játékunkon. Mexés ollózásánál először azt hittem, a labda jóval a kapu fölé fog szállni, meglepődve vettem észre, hogy a hálóban kötött ki a játékszer. Hihetetlen nagy gól volt, óriási teljesítmény a védőmtől.

A csoport másik mérkőzésén a Zenitnek győznie kellett volna, hogy életben tartsa továbbjutási esélyeit, ehhez képest a 9. percben már két gólos hátrányban voltak a Málaga elleni találkozón. Az orosz bajnok erejét mutatja, hogy fel tudtak állni, és döntetlenre hozták a meccset, de az egy pont kevés volt az üdvösséghez, a spanyoloknak viszont pont elég, az iksz elegendőnek bizonyult a csoport megnyeréséhez.

Luciano Spalletti, Zenit:

- Ez egy kemény meccs volt, az első félidőben hiányzott játékunkból az egyensúly, gyorsan kaptunk két gólt, ezért a szünetben változtatnom kellett. Utóbbi meg is hozta a kívánt eredményt, sajnos a három pontot nem sikerült begyűjtenünk, e legalább nem kaptunk ki. Megmutattuk, hogy van erő a csapatban, és a szurkolóinkon is láttam, hogy nem voltak annyira csalódottak, és értékelték a második játékrészben az erőfeszítéseinket.

Manuel Pellegrini, Málaga:

- Boldog vagyok amiatt, hogy számos olyan játékosom játszhatott ezen a mérkőzésen, aik eddig nem jutottak túl sok lehetőséget, és természetesen annak is örülök, amiért sikerült megnyernünk a csoportunkat. Az első félidőben kiváló teljesítményt nyújtott csapatom, kár, hogy a két gólos előnyünket nem tudtuk megtartani. Most már a spanyol bajnokságra kell koncentrálnunk, decemberben be kell hoznunk a lemaradásunkat.

LABDARÚGÁS
Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, C csoport:
Zenit (orosz) - Málaga (spanyol) 2-2
Gólszerző: Danny (49.), Fajzulin (86.), illetve Buonanotte (8.), Seba (9.)
Anderlecht (belga) - Milan (olasz) 1-3
Gólszerző: De Sutter (78.), illetve El Shaarawy (47.), Méxes (71.), Pato (91.)

Íme a négy csoport tabellája és állása. KATTINTS!

Amennyiben a góllövőlistát szeretnéd megtekinteni, KATTINTS ide.

Videók