„A Porto képes elérni, hogy ellenfele a tudása alatt teljesítsen”

Tuchel a Chelsea küzdőszellemét méltatta.


Thomas Tuchel, a Chelsea vezetőedzője elismerte, hogy semleges néző számára nem volt látványos az FC Porto elleni keddi mérkőzés, ugyanakkor kiemelte csapata küzdőszellemét, amellyel kiharcolta az elődöntőbe jutást a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

A londoni csapat - melynek másodedzője Lőw Zsolt - az első mérkőzésen aratott 2-0-s győzelem után kedden 1-0-ra kikapott. Mindkét találkozót Sevillában játszották.

"Elfogadtuk, hogy kemény küzdelemre van szükség. A tévé előtt ülve talán nem volt annyira látványos a játék, de az oldalvonal mellől nagyon intenzívnek, gyorsnak tűnt a mérkőzés" - értékelt a német tréner a BT Sportnak. "Nagy öröm volt látni a küzdelmet, és azt, hogy sikerrel járnak" - utalt játékosai elszántságára.


Fotó: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Megjegyezte, hogy egy csapat teljesítményét részben az minősíti, mennyire sikerül meggátolnia az ellenfelet abban, hogy a saját játékát játssza. Mint mondta, ez nekik összejött, és a hajrában esett, szerinte szerencsés vendéggólig, nem adtak esélyt a Portónak. Tuchel kiemelte, hogy jól kellett védekezniük, miközben a támadásokat sem adhatták fel.

"A Porto éppen egy olyan csapat, amely általában képes elérni, hogy ellenfele a tudása alatt teljesítsen. Ez történt, amikor a Manchester Cityvel és a Juventusszal játszott" - emlékeztetett arra, hogy a portugálok előbbivel a csoportkörben otthon gól nélküli döntetlenre végeztek, utóbbit pedig a nyolcaddöntőben búcsúztatták. "El kell fogadnod, hogy a dolgok néha nehezen jönnek össze" - tette hozzá.

Sergio Conceiçao, a Porto trénere csapata hatékonyságának hiányát emelte ki értékelésében.

"Több helyzetünk volt, de hiányzott támadásainkból a hatékonyság" - mondta a portugál TVI-nek.


Fotó: Gonzalo Arroyo - UEFA/UEFA via Getty Images

Hozzátette: ezzel együtt nagyszerű mérkőzést játszottak és ő végtelenül büszke a játékosaira. Mint megjegyezte, neki ez volt edzőként az egyik legjobb összecsapása az európai porondon, a továbbjutáshoz pedig az kellett volna, hogy hamarabb összejöjjön a vezető gól. A Chelsea a fináléért a Real Madrid és az FC Liverpool párharcának továbbjutójával mérkőzik meg. Az angliai visszavágót a madridi csapat 3-1-es hazai siker után kezdi.

Borítókép: Fran Santiago/Getty Images

Videók