A Chelsea az Old Traffordon tréfálná meg a MU-t

A negyeddöntős párharcok visszavágói közül jószerivel csak egyetlenegy nem tekinthető formalitásnak a labdarúgó Bajnokok Ligájában, méghozzá az angol házirangadó: az egygólos előnyben lévő Manchester United kedden fogadja a Chelsea-t.


Noha a szigetországi párharc nem tekinthető lefutottnak, a fővárosiak rendkívül nehéz feladat előtt állnak, ugyanis a Vörös Ördögök hat éve nem szenvedtek vereséget hazai pályán a legrangosabb klubsorozatban.
- A legnagyobb előnyünk az Old Trafford. Közönségünk ismét fantasztikus hangulatot fog teremteni - mondta Sir Alex Ferguson, a manchesteriek skót edzője. - Csak egygólos előnyünk van, így nagyon óvatosnak kell lennünk, és a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk.
A Kékek olasz mestere, Carlo Ancelotti mindenkit emlékeztetett rá, hogy a Premier League előző kiírásában a Chelsea 2-1-re győzött a Manchester United otthonában, s ez az eredmény most is tökéletesen megfelelne csapatának.
- Persze tudjuk, hogy nagyon nehéz nyerni az Old Traffordon, de megvan az önbizalmunk, hogy képesek vagyunk rá, elvégre az előző szezonban sikerült - jelentette ki Ancelotti.
A két gárda amúgy összesen 159-szer csapott össze egymással, 68 MU-győzelem mellett 44 Chelsea-siker és 47 döntetlen a mérleg. A felek ebben a szezonban eddig háromszor találkoztak: az angol Szuperkupa döntőjében 3-1-re nyert a Manchester, míg a bajnokságban a Chelsea hazai pályán egy sokat vitatott összecsapáson 2-1-re diadalmaskodott, míg a BL múlt heti első felvonásán a MU győzött idegenben.
Carlo Ancelotti pályafutása során már harmadik klubjával "botlik bele" Sir Alex Fergusonba a BL-ben: az 1998/99-es idényben még a Juventus szakvezetőjeként elbukta az elődöntős párharcot, a Milan edzőjeként azonban a 2004/05-ös és a 2006/07-es idény kieséses szakaszában is továbbjutott.
A Chelsea az elmúlt években rendre belefutott angol csapatokba, hol a Liverpoollal, hol az Arsenallal csatázott. Érdekes, hogy a téli "bombaigazolás", a spanyol Fernando Torres egyelőre gól nélkül áll a londoniaknál, ám jó előjel lehet számára, hogy (még liverpooliként) eddigi mindhárom angol-angol BL-összecsapásán a kapuba talált.
A másik keddi összecsapáson az FC Barcelona 5-1-es előnnyel utazik Donyeckbe a Sahtarhoz.

MTI

Videók