A Bayern edzője Gnabry mellett Neuert emelte ki

Niko Kovac a meccs utáni sajtótájékoztatón a félidő végén szerzett vezetőgólt emelte ki.


Niko Kovac, a Tottenham Hotspurt 7-2-re legyőző Bayern München vezetőedzője szerint a rendkívül pontos második félidei játék mellett Manuel Neuer védései és az első félidő végén szerzett vezető gól volt a kulcsa a labdarúgó Bajnokok Ligája második fordulójában aratott kiütéses sikernek.

Nagyszerű este volt ez a Bayern München, és az egész német labdarúgás számára. Ilyen játékot produkálni egyedülálló dolog - mondta a horvát szakember.
"Nyilvánvalóan meglepődsz, amikor hét gólt szerzel, de szinte minden lövésünk bement. Az első félidőben a Tottenhamnek három hagy helyzete is volt, de Manuel Neuer ragyogóan védett. Ma ez volt a különbség. A mi lövéseink bementek, de ha a Tottenham lövései is bemennek, valószínűleg nagy problémáink lettek volna. Ám ezúttal fordítva alakult" - közölte.
A négy gólt szerző Serge Gnabryról azt mondta Kovac, hogy nem csak a támadásban nyújtott kimagaslót.
"A hab a tortán Gnabry négy gólja volt. Nagyszerűen sikerült számára a mérkőzés, sőt minden bizonnyal ez volt az eddigi legjobb meccse a Bayernben. Azzal különösen elégedett vagyok, hogy védekezésben is sokat segített" - mondta.
A 24 éves német középpályás, aki kedd estig nem szerzett gólt a BL-ben, azt emelte ki a meccs után, hogy a Bayern a 7-2-es sikerével minden riválisának üzent, hogy komolyan számolni kell vele a végelszámolásnál.


Niko Kovac elégedett lehetett.
Photo by TF-Images/Getty Images

"Azt hiszem, most már minden együttes tudja, hogy a Bayern sosem áll meg. 3-1, vagy 4-2 után is visszavehettünk volna a tempóból, ám még többet akartunk" - mondta Gnabry, aki úgy emlékszik, legutóbb gyerekkorában szerzett egy meccsen négy gólt. - "Nagyon örülök a teljesítményemnek, boldoggá tesz, hogy segíteni tudtam a csapatnak."
Mauricio Pochettino, a legutóbbi szezonban döntős Tottenham vezetőedzője szerint furcsa meccset játszottak, amelynek első fél óráját követően annyira elégedett volt együttesével, hogy a szezonban akkor érezte magát legjobban az oldalvonal mellett.
"Nagyon-nagyon csalódott vagyok, hiszen hét gólt kaptunk. Nagyszerű volt elbúcsúztatni az Ajaxot, nagyszerű volt BL-döntőt játszani, és bár nehéz, de most ezzel a helyzettel is szembe kell nézni" - utalt az argentin edző a tavaszi BL-menetelésre. - "Nem hiszem, hogy harminc perc elteltével a stadionban bárki is ilyen végeredményt várt volna, de a futball ilyen változásokra képes. Furcsa meccs volt, kissé szerencsétlenül alakult számunkra ez az este."
Pochettino szerint játékosai harcoltak, és tulajdonképpen a 83. percben esett ötödik gólig "meccsben voltak", de a Bayernnek ezen az estén minden bement.
A BL B csoportjában két kör után a Bayern hat ponttal áll az élen, míg a Tottenhamnek csupán egy pontja van és a negyedik. A Crvena Zvezda két ponttal, az Olimpiakosz pedig jobb gólkülönbségével előzi meg.

 

(Photo by Julian Finney/Getty Images)
 

Videók