1994 óta tartó rekord dőlhet meg a Bajnokok Ligájában

Rekorder lehet a Borussia Dortmund 16 éves tehetsége.


Ha kedden pályára lép a Bajnokok Ligájában a Club Brugge ellen, rekordot dönthet Youssoufa Moukoko, a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának 16 éves tehetsége.

A Bundesligában második helyen álló klub benevezte a BL-keretébe a csatárt, aki múlt pénteken ünnepelte a 16. születésnapját, szombaton pedig a valaha volt legfiatalabb játékos lett, aki pályára lépett a német bajnokságban. Lucien Favre vezetőedző Berlinben a 85. percben küldte be csereként Moukokót a Hertha ellen 5-2-re megnyert mérkőzésen. Ha a támadó kedden nem is kap lehetőséget a Brugge ellen, akkor is lesz még esélye megdönteni a korrekordot, amelyet Celestine Babayaro tart 1994 óta. A nigériai olimpiai bajnok az Anderlecht színeiben 16 évesen és 87 naposan játszott először a BL-ben.


Fotó: Lukas Schulze/Bongarts/Matthew Ashton/EMPICS via Getty Images

Favre előzetesen annyit mondott, biztosan rotálni fogja a csapatát, mert az erőltetett menetben erre szükség van, szerinte 30 nap alatt 10 tétmérkőzést játszani nem könnyű feladat.

"Meglátjuk, hogy játszani fog-e, sok lehetőségünk van elöl" - mondta a kameruni születésű, német utánpótlás-válogatott Moukokóról a vezetőedző.

A legutóbbi körben a Borussia 3-0-ra verte a Brugge-t idegenben, és három forduló után vezeti az F csoportot.

Borítókép: Clemens Bilan - Pool/Getty Images

Videók