Guardiola: A szerencse nem létezik, de ha ki kell esnünk, akkor azt így kell megtenni

Rodri szerint csak egy csapat volt a pályán.


Félelmetes dominanciát, 34 lövést, közel 20 szögletet, de csak egyetlen gólt jegyzett a Manchester City a Real Madrid elleni visszavágón a labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntőjének visszavágóján. Épp annyit, amennyit a Real Madrid, s mivel az extra hosszabbításban sem született több találat, így tizenegyesek döntöttek, melyekben a Királyi Gárda volt a jobb, s ennek okaként a címvédő búcsúzott a BL-től.

„Először is szeretnék gratulálni a csapatnak. Nagyon mélyen védekeztek és elképesztően fegyelmezetten, de bejött a taktikájuk. A lehetőségeink megvoltak, de a foci nem csak a gólokon múlik. Mindent megtettünk, és fáj a vereség persze, de ha ki kell esnünk, akkor azt így kell megtenni. Johan Cruyff azt mondta egyszer, a szerencse nem létezik a pályán. Egyetértek vele" – osztotta meg gondolatait a mérkőzést követően Pep Guardiola a City menedzsere.

 

A spanyol tréner hozzátette, több mindent mást nem tudtak volna tenni a győzelemért, szerda este egyszerűen a Real Madrid volt a jobb csapat, ha a teljes képet nézzük. A manchesteriek középpályásra, Rodri arról beszélt, szerinte csak egy csapat volt a pályán, de ettől függetlenül gratulál a spanyoloknak. Ugyanakkor kiemelte, nem számítottak arra, hogy a Madrid ilyen szinten és ilyen mélyen fog védekezni.

A Manchester City szombaton az FA-kupa elődöntőjében folytatja, melyben majd a Chelsea lesz az ellenfelük.

(Borítókép: Facebook / Manchester City)

Videók