Megvan a recept? Így nyerhet BL-t az Inter

Megszólalt a legendás olasz edző, aki korábban kétszer nyert BEK-et.


A modern területi védekezés megalkotójának tartott Arrigo Sacchi beszélt Haaland megállításáról, az Inter erősségeiről és arról is, hogy Simone Inzaghi vezetőedző helyében ő milyen taktikát választana.

„Nincs olyan győztes formáció, amellyel meg lehetne verni az ellenfelet. Egyszerűen csak erős motivációnak, eltökélt csapatszellemnek és olyan játéknak kell lennie, amely egyszerre fejleszti a közösséget és az egyéni tulajdonságokat” – jegyezte meg a szakedző.

Sacchi szerint az Inter nagyon jól csinálja az ellentámadásokat. „Erre a fegyverre kell koncentrálni és meg kell ijeszteni az angolokat a gyorsításokkal, akik így nem játszhatnak úgy, ahogy akarnak.” – véli a Milannal 1989-ben és 1990-ben is csúcsra érő szakember.

A mester szerint a City norvég gólgyárosát, Erling Haalandot ki kell kapcsolni a játékból. Mivel az Inter öt védővel áll fel, a manchesteri szélsőkre jut egy-egy védő, míg Haalandra marad három.


A Bajnokok Ligája döntőjét idén Isztambulban rendezik, a Manchester City – Internazionale találkozó szombaton 21:00-kor kezdődik.

Borítókép: Jonathan Moscrop/Getty Images

Videók