Az angol játékvezető elismerte, hogy hibázott a 2016-os BL-döntőben

Az Atlético Madrid is kommentálta Mark Clattenburg bejelentését.


Érdekes dolgot árult el Mark Clattenburg játékvezető a 2016-os Bajnokok Ligája döntőjével kapcsolatban.

Az Atlético Madrid a hivatalos Twitter-oldalán tett közzé egy képet, amelyből kiderül, hogy a már visszavonult játékvezető elismerte, hogy a 2016-os Bajnokok Ligája döntőjében hibázott. A spanyol csapat egy „gondolkozó” hangulatjelet biggyesztett a bejegyzés mellé, amelyen különböző spanyol újságok szalagcímei szerepelnek a bejelentéssel kapcsolatosan.


Az Atlético szurkolói már régóta úgy érezték, hogy Sergio Ramos 15. percben szerzett gólját nem kellett volna megadni. Talán most Clattenburg beismerése enyhit a fájdalmukon.

"A döntő félidejében a Real Madrid egy nullára vezetett, de a gól kisebb lesről született. Erre mi is rájöttünk a szünetben. Rossz döntést hoztunk, az asszisztensem hibázott" – mondta Sergio Ramos találatával kapcsolatban Clattenburg a Daily Mailnek.

"A második játékrész elején tizenegyest adtam az Atléticónak, amikor Pepe szabálytalankodott Fernando Torresszel szemben. Pepe nagyon dühös volt, és tökéletes angollal azt mondta nekem, hogy »ez sohasem tizenegyes«."


(Kép: MICHAEL CAMPANELLA/Getty Images)

"Azt válaszoltam neki, hogy »a ti gólotokat sem kellett volna megadni«. Ezek után csendben maradt. Az embereknek ez furcsán hangozhat, de a játékvezetők nem úgy gondolkodnak, hogy ha mindkét csapat kárára tévednek egyet, akkor helyrehozták a hibájukat, a játékosok viszont igen. Tudtam, hogy ha ezt mondom neki, akkor jobban elfogadja a helyzetet."


(Kép: Shaun Botterill/Getty Images)

Győzelmével a Királyi Gárda megszerezte története 11. BL-trófeáját. A Real Madrid játékosai a milánói diadalt követően 2017-ben Cardiffban, 2018-ban pedig Kijevben emelhették a magasba a Bajnokok Ligája trófeát, ezzel pedig az első olyan csapat lett, amely három egymást követő évben nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot.

Az Atlético Madrid ezzel szemben a harmadik BL-fináléját bukta el 2016-ban.

Forrás: espn.com
Kép: Shaun Botterill/Getty Images

Videók