11 legenda, avagy minden idők legkomolyabb BL álomcsapata

Legalábbis a szurkolók szerint.


Nem akármilyen csapat jött létre a szurkolók által, ugyanis a BBC Sport arra kérte az olvasóit, hogy szavazzák meg minden idők Bajnokok Ligája álomcsapatát.

A Barcelonából kerültek be egyébként a legtöbben, szám szerint öten képviselik a katalán együttest. Így nem meglepő, hogy a négyszeres BL-győztes Lionel Messi, Xavi és Andrés Iniesta trió is tagja a legnagyobbaknak. 


(Kép: Jasper Juinen/Getty Images)

A Real Madridot négy játékos képviseli, többek között ott van a már a Juventust erősítő ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo is.

A portugál klasszis 2008-ban a Manchester Uniteddel nyerte meg először a legrangosabb európai kupasorozatot, majd még négy alkalommal sikerült neki a Királyi Gárdával.

Íme, a Bajnokok Ligája történetének legnagyobb labdarúgóiból összeállított tizenegy, illetve mellette, hogy a voksok hány százalékát kapták a játékosok.

Kapus:
Gianluigi Buffon (32%)

Védők:
Dani Alves (40%)
Sergio Ramos (52%)
Paolo Maldini (73%)
Roberto Carlos (40%)

Középpályások:

Andres Iniesta (53%)
Xavi (40%)
Zinedine Zidane (63%)

Támadók:

Lionel Messi (88%)
Thierry Henry (26%)
Cristiano Ronaldo (90%)


(Kép: bbcsport.com)

Gianluigi Buffon nevével kezdődik az összeállítás, annak ellenére, hogy az olasz hálóőr kiváló pályafutása során eddig még egyszer sem nem nyerte meg a BL-t.

Nehéz gyenge pontot talán ebben a csapatban, hiszen a kapustól a középpályán át a védelemig minden poszton legendás játékos található. Philipp Lahm és Carles Puyol azonban nem sokkal maradt le, ugyanis a előbbi a szavazatok 34%-át, míg a spanyol hátvéd 32% -át kapta. A Liverpool legendája, Steven Gerrard a szavazatok 23%-át kapta, így nem fért be a középpályára.

Thierry Henry azonban meglepő módon bekerült. Az Arsenal és a francia válogatott egykori klasszis csupán egyszer nyerte meg a sorozatot karrierje alatt, ettől függetlenül a szavazók úgy gondolták, hogy ott a helye a kezdőben. Érdekesség, hogy Henry mindössze 0,2% -kal előzte csak meg a Bayern München gólzsákját, Robert Lewandowskit.

Lewandowski vasárnap először nyerheti meg a BL-t, amennyiben csapatával legyőzi a francia Paris Saint-Germaint. A lengyel válogatott támadó a világ egyik legjobb játékosává nőtte ki magát az utóbbi években, különösen ebben a szezonban, ugyanis minden sorozatot figyelembe véve 55 gólt termelt.


(Kép: Julian Finney - UEFA/UEFA via Getty Images)

Ön hogyan állítaná össze minden idők legjobb Bajnokok Ligája csapatát?

Forrás: sportbible

Kép: Getty Images

Videók