Rodrygo elárulta, melyik csapat igazolta le majdnem, 3 millió euróért

Akár magyar csapattársa is lehetne, ha nem vétózza meg az utolsó pillanatban az ügyletet.


 Rodrygo elárulta, évekkel ezelőtt majdnem a Liverpool csapatához szerződött, ugyanis az angolok látták a benne rejlő potenciált, de végül nem jött össze a transzfer, ennek pedig ő volt az oka.

"Azért nem zártuk le az üzletet a Liverpoollal, mert én nem akartam. A Santosnál akartam maradni, még akkor is, ha az ajánlat nagyon jó volt. Az az út, amit ígértek nekem, szintén nagyon jó lett volna a karrierem szempontjából. Angliában fejezhettem volna be a tanulmányaimat, hogy felkészüljek az európai futballra" - mondta Rodrygo a The Guardiannek.

"Mindig is az volt az álmom, hogy Európában játszhassak. Minden nagyon jó volt, de a mélyről jövő vágyaim felülírtak mindent. A Santosnál akartam maradni, és egy kicsit történelmet írni a klubnál. Ez meg is történt: teljesülhetett az álmom, a Santosban játszhattam, de igaz, majdnem a Liverpoolba mentem" - tette hozzá.

Ez a lépés 2017-ben történt volna meg, amikor a Liverpool 3 millió eurót ajánlott a brazilért. Rodrygo még feltörekvő tehetség volt, mindössze 16 éves, így valóban megfizethető volt ezért az összegért.

A csatár a következő két évben egyre ismertebb név lett, amikor végül 2019-ben 45 millió euróért a Real Madridhoz került.

Ez a sztori már csak történelem, de eljátszhatunk a gondolattal, hogy a mai Liverpoolban Szoboszlai Dominik éppen Rodrygóval összejátszva varázsolna a támadóharmadban.

Fotó: Getty Images

Videók