Öt kapus, akik pótolhatják Courtois-t a Real Madridnál

A belga hálóőr súlyos sérülést szenvedett és műtét vár rá.


 Csütörtökön bombaként robbant a hír, hogy Thibaut Courtois, a Real Madrid elsőszámú kapusa keresztszalag-szakadást szenvedett, így meg kell műteni, ami miatt hosszú kihagyás vár rá.

A szezon nagy részét kihagyó kapus helyére a királyiaknak mindenképp igazolniuk kell, ugyanis a másodikszámú Andriy Lunint nem tartják elég megbízhatónak ahhoz, hogy rábízzák a pozíciót.

A tribuna.com most készített egy összeállítást, amely öt olyan kapust vesz előtérbe, akik alkalmasak lehetnek a belga pótlására, és még elérhetőnek is tekinthetők a piacon.

Yassine Bounou, a Sevilla évek óta megbízhatóan teljesítő marokkói portása. A La Liga mellett a vb-n is bizonyította rátermettségét, és mivel a Sevilla nehéz anyagi helyzetben van, még nyitottak is lehetnek az eladására.

Kepa Arrizbalaga, a Chelsea háttérbe szorult kapusa, akit a Bayern München űz nagy erőkkel, de a királyi gárda hívó szava felülírhatja a bajorokét. A hírek szerint kölcsön+opcióval hoznák el Londonból, ami a játékos számára is egy remek lehetőség lehetne, hogy hazájában kapja meg ismételten a bizalmat.

Giorgi Mamardashvili a Valencia hálóőre. Fiatal kora ellenére nagy La Liga-tapasztalattal rendelkezik, azonban a nemzetközi porondon még nem volt túl sok lehetősége bizonyítani. Esetében az árcédula is vonzó lehet, ugyanis már 20 millió euróért megszerezhetnék.

David De Gea, aki talán a leglogikusabb opció lehet mind közül. A spanyol jelenleg munkanélküli, miután a Manchester Unitednél lejárt a szerződése. Egyszer már szóba is került a királyi gárdánál, ám akkor a rá aggatott árcédula elijesztette Perezéket.

Keylor Navas: Régi ismerős a háznál? A PSG második számú kapusa hosszú éveket húzott le Madridban, és habár sokszor nyújtott klasszis teljesítményt, sosem kapott feltétlen bizalmat. Most újabb esélye lehetne a bizonyításra, viszont még van egy éve hátra a szerződéséből Párizsban, a franciák pedig nem egyszerű tárgyalópartnerek, főleg, hogy az Mbappé-ügy kirobbanása óta kifejezetten hűvös a két klub közti viszony.

Fotó: Getty Images

Videók