Neymar felajánlotta magát a Barcelonának, Xavi reagált

Ha nincs Messi, jó Neymar is?


A Barcelona lemaradt Lionel Messi leigazolásáról a nyáron, de nem ő a Paris Saint-Germain egyetlen sztárcsatára, akit a nyáron leigazolhatnak.

A Sport szerint Neymar Junior felajánlotta magát a Barcelonának a következő szezonra. A brazil, akinek az elmúlt szezonokban megromlott a viszonya a PSG-vel, hajlandó drasztikus bércsökkentést vállalni, hogy visszatérhessen a klubhoz, ahonnan 2017-ben távozott.

A 31 éves játékos talán a Messihez legközelebbi szintű kreativitást biztosítaná, ha csatlakozna. Emellett képes gólokat is lőni, amire ebben a szezonban eddig csak Robert Lewandowski volt képes a Barcelonánál.

Neymar hátrányai azonban egyértelműnek tűnnek, még akkor is, ha a pénzügyeket meg lehetne oldani. Neymar az elmúlt szezonokban képtelen volt egészséges maradni, amihez társulnak a szakmaiatlanságáról szóló folyamatos pletykák. Ráadásul úgy tűnik, a szurkolók részéről nem sok kedv mutatkozik arra, hogy Neymart visszahozzák a klubhoz, még akkor sem, ha minőségi ugrást jelentene.

Xavi a Neymar esetleges Barcához való visszatéréséről szóló pletykákról: "Nem szerepel a terveink között. Nagyon kedvelem Neyt, mint barátot, de más prioritásaink vannak."

Borítókép: Glenn Gervot/Icon Sportswire via Getty Images

Videók