Mi lesz veled, Mario Balotelli?

Az egykoron óriási reménységnek tartott olasz csatárt az új szezonban egyetlen percet sem játszott, minden jel szerint elhagyja a kontinenst.


A 33 éves Mario Balotelli 2010-ben debütált az Internazionale csapatában, José Mourinho irányításával megnyerték a Bajnokok Ligáját.

A támadó utána Manchesterben folytatta, a City első bajnoki címének megszerzésében elévülhetetlen érdemei voltak, elég csak az utolsó, sorsdöntő mérkőzésen adott gólpasszára az angol futballtörténelem egyik legemlékezetesebb mérkőzésén:

Az olaszokkal 2012 nyarán az EB-döntőbe jutottak, a németek elleni gólöröme beindította a mémgyárakat.

Magatartásával azonban gondok akadtak, a Manchester City megvált tőle. Később szerepelt a Milanban, majd következett Liverpool, aztán némi francia (Nice, Marseille) és olasz időszak (Monza, Brescia).

Kipróbálta magát Törökországban az Adana Demirspor színeiben, legutóbb pedig Svájcban, az FC Sionnál, ahol összesen 18 bajnokin hat gólig jutott.

A 2023/24-es szezonban azonban egyetlen percet sem kapott, a jelenleg másfél millió eurós piaci értékkel bíró csatárt a klubja értékesíteni fogja, legnagyobb valószínűség szerint a szaúdi ligában köthet ki.

Borítókép: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Videók