Mezégetés, Barcelona, Madrid vagy a szaúdiak – Mi lesz veled Joao Félix?

A katalánok nem akarnak fizetni érte, Madridban viszont már nem látnák szívesen…


 Joao Félixnek nagy szerepe volt az Atlético Madrid elmúlt években elért eredményeiben, ezt mutatja az is, hogy emléktáblával díjazták a stadion előtt.

Ez a rajongás viszont tovaszökkent, amikor aláírt a Barcelonához. A szurkolóknál nincs bocsánat, ezt jól mutatja az is, hogy a hétvégi rangadó során a portugál mezét égették, illetve többen leköpték az emléktábláját.

A mérkőzés után, amelyen gólt is szerzett, Felix azt mondta, hogy úgy érzi, hogy nehéz helyzetben van: "A szurkolók nem tudják, mi történt odabent" - mondta a riportereknek. "Megértem őket, de nem szabad, hogy engem tekintsenek rosszfiúnak. Még az Atleti játékosokkal is nagyon jó a kapcsolatom. Kívülről azt mondják, hogy rosszul jövök ki a korábbi csapattársaimmal, de ez nem igaz. Samuel Linóval és [Thomas] Lemarral beszélgettem, és mindenki, aki arra járt, megölelt, odajöttek hozzám beszélgetni".

Az utálat oka az lehet, hogy Félix nyáron, közvetlenül a távozása előtt azt mondta Fabrizio Romanónak, hogy a Barcelona volt mindig is az álma, és őket választaná, ha tehetné. Ezek után nem csoda, hogy sem a szurkolók, sem pedig Simeone nem kívánja visszafogadni.

De akkor merre tovább? A Barcelona sajnálja érte az Atlético által kért 100 millió eurós összeget, de korábbi klubjához sem térhet már vissza.

Marad tehát valamelyik tehetős európai topklub, vagy a szaúdi vonal… Talán utóbbinak van nagyobb realitása, ugyanis a Közel-Keleten jelenleg az a felfogás, hogy nagy nevekkel árasztják el a ligát, hogy ezzel szerezzenek tekintélyt.

Ebbe a szerepkörbe tökéletesen beleillene a portugál is, csak nem tudni, hogy karrierje csúcsán szeretne-e kilépni az európai klubfutball vérkeringéséből.

Fotó: Getty Images

Videók