Messi legendás 10-es mezét is megkapta, de a Barcelona már elpasszolná

Ansu Fati jövője egyre bizonytalanabb.


Ansu Fati az európai labdarúgás egyik legígéretesebb fiatal tehetségének számít, ám a Barcelonánál a rendszeres játékidő hiánya miatt megtorpant a fejlődése.

A 20 éves játékost a Barcelona La Masia Akadémiájáról kikerült egyik legjobb fiatal tehetségnek tartották. Végül azért kapta meg a legendás 10-es számú mezt, amelyet korábban Lionel Messi viselt, mert a katalán klubnál olyan nagyra értékelték. A folyamatos sérülések azonban hátráltatták a fejlődését, és a fiatal játékos mostanában Xavi Hernandez alatt küzd azért, hogy rendszeres kezdő helyet kapjon. Ebben a szezonban mindössze 11 alkalommal lépett pályára a La Ligában.

Fatit a nyáron összefüggésbe hozták a Barcelonától való távozással, és úgy tűnik, hogy a játékosért a Premier League óriásainak kell megharcolni, miután a spanyol klub felkínálta a lehetőséget az Arsenalnak. Az Ágyúsoknak több minőségre és mélységre van szükségük az utolsó harmadban, és a 20 éves spanyol minőségi hosszú távú befektetésnek bizonyulhat. Elég sokoldalú ahhoz, hogy bárhol játszhasson a támadósorban, és hasznos opció lehet.

Az Arsenal ebben a szezonban a lehetőségek hiánya miatt nem tudott olyan játékosokat rotálni, mint Gabriel Martinelli és Bukayo Saka. Mikel Artetának a nyáron több mélységre lesz szüksége, különösen, hogy a Bajnokok Ligájában harcolnak. Az Arsenal bizonyítottan jól bánik a tehetségekkel, és Fati valószínűleg jövőre több lehetőséget kapna a londoni klubnál. A váltás ideális következő lépés lehet a karrierjében, és még nem tudni, hogy az Arsenal hajlandó-e élni a lehetőséggel és szerződtetni a játékost. Az Ágyúsok egyelőre nem reagáltak a spanyol szerződtetésének lehetőségére, és még nem tudni, hogyan alakul a helyzet.

Borítókép: Alex Caparros/Getty Images

Videók