Hat jelölt: Közülük kerülhet ki a Real Madrid új 9-ese

Fiatal csillagok és veterán játékosok is szerepelnek a listán.


 A Real Madridhoz közeli Marca összeszedte egy listába azt a hat nevet, akiknek az érkezésére a legnagyobb esélyt látnak a nyáron.

A királyi gárdánál évek óta jelen van a csatárkérdés, hiszen Karim Benzema egyedüli játékosként villog ezen a poszton, valódi helyettes nélkül.

Florentino Perez már szezon közben is jelezte, kiemelt projektként kezeli nyáron a csatárkérdést, ezt a helyzetet pedig csak tetézi, hogy a pletykák szerint Karim Benzema helyzete sem biztos.

A klubnál a spanyol lap szerint hat név van a kalapban: Harry Kane, Roberto Firmino, Julian Alvarez, Randal Kolo Muani, Karim Adeyemi és Kai Havertz.

Rajtuk kívül más játékosokról is esik szó a cikkben, ilyen például Marcus Thuram, Joselu, Goncalo Ramos vagy épp Hojlund vagy Osimhen.

Természetesen a királyi gárda az akadémiájukon is nézelődik, itt két játékosnak van esélye arra, hogy a nagycsapat közelébe férkőzzön: Álvaro és Latasa, bár jelenleg mindketten kölcsönben vannak, vételi opcióval.

A legtöbbet hallgató név a Real Madriddal kapcsolatban Harry Kane, aki a Tottenhammel nem igazán tud trófeák közelébe kerülni, ezért fontolgatja a távozást. Ebben az ügyben az angolok elnöke, Daniel Levy a legnagyobb probléma, aki nem szeretne tárgyalni a királyiakkal.


Harry Kane statisztikái a 2022/23-as idényben (Fotó: marca.com)

A hírek szerint a Realnál nemrég azon kezdtek gondolkodni, hogy idősebb játékost hoznának, aki referencia lehet egy feltörekvő generáció számára. Itt került a képbe Firmino neve is.

Természetesen szívesen hoznának fiatal támadót is a keretbe, hisz ez sok más poszton remek taktikának bizonyult, a támadók esetében azonban kicsit más a helyzet, illetve még élesen él a vezetőség emlékezetében a Jovic-melléfogás.

Fotó: Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images

Videók