Liverpoolban szimatol új védő után a Real madrid, ez az ütőkártyájuk

Jürgen Klopp ennek nem biztos, hogy annyira örül.


 Új balhátvéd után kutat a Real Madrid csapata, és Daily Mail szerint az egyik kiszemeltjük a sérülékeny Ferland Mendy helyére nem más, mint Andy Robertson, a Liverpool kiválósága.

A skót játékos még 2017-ben került az Anfield Roadra a bajnokságtól búcsúzó Hull Citytől, és a vörösök történelmének egyik legjobb „money ball” szerű igazolásaként vonul majd be a történelembe, lévén 9 millió euróért cserébe az évek alatt a világ egyik, ha nem legjobb balhátvédje lett, aki minden kupát megnyert, amit angol klubcsapattal meglehet.

A vörösök azonban bármekkora hajrát is produkáltak a Premier League-ben, jövőre minden bizonnyal lemaradnak a Bajnokok Ligájáról, és bár ez nem biztos, hogy hosszútávon katasztrófa, lévén az Európa Ligában igazi nagyágyúként dörrenhetnek, a királyiak épp ezt használhatják ütőkártyaként a skót bekebelezéséhez. Madridban az utóbbi időben Camavinga játszott ezen a poszton, de fogalmazzunk úgy, hogy a középpályán sokkal otthonosabban érzi magát a francia.

Így sem lesz azonban könnyű dolguk, ha komolyan gondolják tervüket, hisz Robertson abszolút közönségkedvenc, és napjainkban a posztjára igazi kuriózum klasszis játékost szerződtetni. A 29 éves védő kontraktusa 2026-ban jár le, értékét 50 millió euróra saccolják.

Borítókép: getty images /  John Powell

Videók