Xabi Alonso válthatja le Jürgen Kloppot a Liverpool menedzsereként?

A spanyol elképesztő szezont produkál a Leverkusen csapatával, hiszen vezetik a Bundesligát és továbbra is veretlenek a szezonban.


Xabi Alonso, a Bayer Leverkusen vezetőedzőjének megjegyzései újra felszínre kerültek, miután bejelentették, hogy Jürgen Klopp a szezon végén távozik a Liverpooltól.

Klopp ma reggel egy érzelmes videóüzenetben jelentette be távozását a Liverpool szurkolók nagy bánatára kilenc év menedzserkedés után.

A hír káoszba taszította a futballvilágot, a legfrissebb esélylatolgatások szerint Pep Lijnders és Xabi Alonso lehet a két befutó a pozícióra.

Alonso egy nagyon érdekes opció, hiszen a Bayer Leverkusen menedzsere ebben a szezonban abszolút kiemelkedő teljesítményt nyújt, hiszen csapata a Bundesliga élén áll, és továbbra is veretlen.

A spanyol már korábban is jelezte, hogy szeretné a Merseyside-i klubot irányítani, hiszen 2004 és 2009 között öt évet töltött a klubnál.

Alonso 2018-ban a spanyol labdarúgó-szakértő Guillem Balague-nak a talkSPORT számára adott interjújában így nyilatkozott: „Igen, biztosan, erről álmodtam, de először bizonyítanom kell, és fel kell készülnöm rá.”

„Ha valahol úgy döntök, hogy menedzserként is megragadom a lehetőséget, a kapcsolatom, az elkötelezettségem, a szenvedélyem a Liverpoolhoz megvan. Miért ne? Meglátjuk, hogy keresztezhetjük-e az utunkat" - tette hozzá.

Xabi Alonso elképesztő teljesítményt nyújt eddig a Bayer Leverkusen kispadján ülve, ennek köszönhetően a Real Madriddal is szóba hozták az utóbbi időben, de most valószínűbbnek tűnhet egy liverpooli váltás.

Borítókép: Adam Pretty/Getty Images

Videók