Van Persie finoman odapörkölt az Arsenal védőjének

A korábbi holland válogatott csatár szerint az őrületbe tudná kergetni David Luizt, ha még ma is játszana.


Robin van Persie azt tanácsolta a PL-csapatok támadóinak, hogy bátran "szálljanak rá" David Luizra, és kergessék az őrületbe, ugyanis a holland sztár szerint az Arsenal védőjét könnyű megfélemlíteni.

A 33 éves hátvéd a Chelsea együttesénél kétszer is bizonyított, majd tavaly igazolt az Arsenalhoz, ahol nem igazán tudta mindig azt a teljesítményt hozni, amit elvárnának, ettől függetlenül nem mindenki elégedetlen vele. Mikel Arteta, az ágyúsok vezetőedzője ugyanis továbbra is bízik a brazil játékosban, és úgy látja, hogy fontos tagja lehet csapatának, ezért a nyáron meg is hosszabbították Luis szerződését.


(Kép: Plumb Images/Leicester City FC via Getty Images)

Az Arsenal korábbi támadója, Robin Van Persie azonban teljesen más véleményen van, és úgy véli, Luiz könnyű préda lenne számára, ha még ma is játszana.


(Kép: John Peters/Manchester United via Getty Images)

"Ha ellene játszanék, akkor odamennék hozzá, és megpróbálnám megfélemlíteni. Fitogtatnám a fizikai fölényemet, majd elmozdulnék és megpróbálnám kihozni a sodrából, mert sebezhető." - mondta az egykori holland klasszis a BT Sport műsorában még júniusban.


"Ha 24 vagy 25 éves lenne, akkor azt mondaná az ember, hogy David Luiz potenciálisan világszinvonul, ha 24 vagy 25 éves lenne, azt mondanád, hogy potenciálisan világszínvonalú játékos. De nem az. Már 33 éves. Minden képessége megvan, mert magabiztos a labdával, jól passzol, tud cselezni és védekezni is. Azonban túl sok buta hibát követ el, amit az ellenfél könyörtelenül ki is használ."


(Kép: Julian Finney/Getty Images)

Van Persie azonban nem csak kritizálta a brazil védőt, hanem meg is fogalmazta, hogy mit kéne tennie ahhoz, hogy újra magára találjon.

"... A legfontosabb az lenne, hogy szilárdabb és magabiztosabb legyen védekezésben. Aztán jöhetnek az extrák, cselezhet, passzolhat tökéletesen, de először a feladatára összpontosítson, és azt lássa el hiba nélkül."

Ön szerint jogos RVP kritikája? Írja meg nekünk válaszát kommentben!

Forrás: sportbible

Borítókép: Getty Images

Videók