Van Gaal megsértődött, otthagyta az újságírókat

Louis van Gaal, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője sértődött hangnemben nyilatkozott a szerdai sajtótájékoztatón, majd öt perc elteltével faképnél hagyta az újságírókat.


A 64 éves holland trénert az bosszantotta fel ennyire, hogy a brit sajtóban elterjedt: csapata közelmúltbeli gyenge eredményei miatt hamarosan menesztik, és a Chelsea-től a múlt héten elküldött José Mourinho lehet az utóda. A Manchester United a legutóbbi hat tétmérkőzésén nyeretlen maradt, az angol élvonal tabelláján az ötödik helyre csúszott vissza, a Bajnokok Ligájából pedig kiesett.
 
„Azt hiszem, már ki vagyok rúgva. Legalábbis ezt olvastam. (...) Azt képzelik, éppen most akarok a sajtóval beszélgetni? Csak azért vagyok itt, mert a Premier League szabályai szerint szóba kell állnom magukkal, de tudom, hogy úgyis kiforgatják a szavaimat. Kíváncsi vagyok, az ittlévők közül valaki nem érzi-e úgy, hogy bocsánatot kellene kérnie tőlem. (...) Senki nem érzi így?" - tette fel a költői kérdést.
 
„Mindent megtettem az elmúlt napokban, hogy növeljem a játékosok önbizalmát. Értekezletet tartottam nekik, illetve a szakmai stáb tagjainak, majd beszédet mondtam a karácsonyi ebédet megelőzően. Éreztem, hogy mindenki támogat, de a média részéről egyáltalán nem érzem ugyanezt" - szögezte le a holland edző.
 
 
Van Gaal elismerte, hogy együttese nincs jó helyzetben, de emlékeztetett arra, hogy négy héttel ezelőtt a bajnoki tabella élén álltak, és lehetségesnek tartja, hogy körülbelül négy hét múlva ismét listavezetők lesznek. Ezt követően azzal vádolta az újságírókat, hogy cikkeikben nem csak a tényekre szorítkoznak, és olyasmit is írnak, ami nem igaz.
 
„Ezek után válaszolnom kellene a kérdéseikre? Azt hiszem, ehhez nincs kedvem. Maradjunk annyiban, hogy most csak a Stoke City elleni mérkőzésre összpontosítok, és segítek a játékosaimnak. Maguknak boldog karácsonyt és boldog újévet kívánok. Élvezzék a bort és a süteményt. Viszlát!" - mondta sértődötten Louis van Gaal, majd kisétált a teremből.
 
 

 
A nap idevágó híre szerint José Mourinho ügynöke tagadta, hogy a Chelsea-től menesztett portugál tréner és a Manchester United között valóban történt volna hivatalos kapcsolatfelvétel.
 
Jorge Mendes úgy fogalmazott, hogy a Unitedtől nem kapott semmiféle ajánlatot Mourinho.

Videók