Van Gaal helyét akár már idén átveheti Mourinho

Egyelőre még csak a The Sun cikkez róla, tehát nem kell teljesen komolyan venni, de nem zörög a haraszt… A leghíresebb brit bulvárlap szerint a Chelsea-től csütörtökön menesztett José Mourinho a Manchester United vezetőivel tárgyal.


Mourinhónak azért kellett távoznia múlt héten a londoni Kékek kispadjáról, mert együttese bajnoki címvédő létére rendkívül rosszul kezdte a Premier League új idényét, és 16 forduló után csak egy pont választotta el a kiesőzónától.
 
A Manchester United jelenleg az ötödik helyen áll, de legutóbbi hat tétmérkőzésén nyeretlen maradt, és kiesett a Bajnokok Ligájából, ezért került veszélybe Louis van Gaal vezetőedző állása.
 
 
Brit sajtóhírek szerint a holland csak akkor úszhatja meg a menesztést, ha csapata az idei naptári évben hátralévő két bajnoki mérkőzését - a Stoke City és a Chelsea ellen - megnyeri. A szurkolók a szombati találkozón már kinyilvánították ellenérzésüket az edzővel kapcsolatban, az egyik rajongói internetes honlapon pedig a szavazók 88 százaléka Van Gaal távozása mellett tette le a voksát.
 
A The Sun úgy tudja, a manchesteri vezetők egy közvetítő segítségével még azelőtt felvették a kapcsolatot a portugál trénerrel, mielőtt csapatuk szombaton 2–1-re kikapott a Norwich Citytől. Mourinho már a múlt héten világossá tette, hogy nem akar pihenni, sőt a lehető leghamarabb ismét munkába állna, és szimpatikus lenne számára a manchesteri lehetőség.
 

Videók