Van Gaal Dennis Bergkamphoz hasonlította Jamie Vardyt

Az angol válogatott támadó a Manchester United ellen döntheti meg Ruud Van Nistelrooy tízmeccses gólrekordját.


 

 
Szombat este fél héttől rendezik a Premier League 14. fordulójának rangadóját. A második helyen álló Manchester United fogadja a listavezető Leicester City gárdáját. A meccs pikantériája, hogy a liga legjobb védelme néz szembe a legjobb támadósorral. 
 
A Vörös Ördögök eddig csak 9 gólt kaptak a bajnokságban, míg a Leicester 28-szor talált az ellenfelek hálójába, ebből a góllövőlista éllovasa Jamie Vardy 13 találatot vállalt magára. A United menedzsere, Louis Van Gaal a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón külön kiemelte az angol válogatott támadó remek teljesítményét.
 
 
„Sorozatban lövi a gólokat, büntetőt harcol ki, nagyszerű játékos. Annak idején Dennis Bergkamp produkált hasonló sorozatot az Ajaxban, s ez egyáltalán nem könnyű” - mondta a holland szakember Jamie Vardyról. Az angol támadó szombat este megdöntheti Ruud Van Nistelrooy rekordját, ugyanis ha betalál, akkor ez lesz zsinórban a 11. mérkőzése a Premier League-ben, amikor gólt szerez.
 
Louis Van Gaal nem csak Jamie Vardy jó formájáról, hanem a Leicester City remekléséről is szót ejtett. Szerinte az idény elején biztos kiesőnek titulált csapat akár a bajnokságot is megnyerheti. 
 

Videók