Válogatott csatárt igazolt a Spurs is

Ha már a bajnokságban le is hagyta a Leicester City a Tottenhamet, a londoniak az átigazolási piacon nem hagyják magukat. Azok után, hogy pénteken a Rókák 16,6 millió fontért leigazolták a nigériai Ahmed Mousát, a fővárosiak 17 millióért erősítenek az Alkmaar holland válogatott támadójával, Vicent Janssennel.


Janssenért bejelentkezett a napokban a PSG és a West Ham is, de ő mégis a Spurs ajánlatát választotta. Már csak a szokásos orvosi vizsgálat hiányzik hozzá, hogy hivatalos legyen az átigazolása, amit a napokban be is fejeznek.

Ha pedig sikerül ez is, akkor príma kis választéka lesz a csapat edzőjének, az argentin Mauricio Pocchetinónak: az angol válogatott Harry Kane helyett és mellett is játszhatja.

Janssen szerint: ,,Harry Kane? Mondhat bárki bármit, de én nem félek senkitől. Nagyszerű támadó, meglátjuk, mi lesz. Jól kiegészítjük egymást, szerintem sokat fogok tudni tanulni tőle."

A 21 éves holland válogatott támadó 34 meccsen 27 gólt szerzett az elmúlt szezonban, és a válogatott legutóbbi négy meccsén háromszor is betalált.

Janssen azt is bevallotta, hogy már alig várja, amikor ivatalossá válik az átigazolása. ,,Nem edzek az AZ-vel többet. A csapatok most már nagyon közel vannak a megegyezéshez. Most hazamegyek, és várok majd a telefonra, amiben mondják majd, hogy utazhatok. Örülök, hogy már majdnem vége az egésznek, számomra már az első perctől tiszta volt, hogy a Spursbe akarok menni.

Tetszik a bajnokság, és az edző terve velem hasonló ahhoz, amit egy éve az AZ mestere, John van den Brom osztott meg velem. Gyönyörű csapat ez fantasztikus stadionnal, és rengeteg potenciállal. Mindenki, aki az én cipőmben állna, megtenné ezt a lépést."

Videók