Valdést kitették, visszavágott Van Gaalnak!

Víctor Valdésnek nincs jövője a Manchester Unitednél, a spanyol kapust el fogja adni a klub - erről Louis van Gaal, az angol labdarúgócsapat vezetőedzője beszélt az egyesült államokbeli felkészülési túra előtt.


A 33 éves hálóőrt nem is vitte magával a holland szakember a tengerentúlra."Nem vettük figyelembe a keret összeállításánál, mert nem követte a filozófiánkat" - mondta róla van Gaal.

Valdést januárban másfél évre igazolta le az MU, de a játékos mindössze két mérkőzésen szerepelt az előző szezonban. Van Gaal szerint a mellőzésének az is az oka, hogy egy alkalommal megtagadta a pályára lépést a második csapatban.

"Ha nem akarsz alkalmazkodni az alapelveinkhez, akkor csak egy út létezik számodra, és az kifelé vezet" - fogalmazott a vezetőedző, aki egyértelmű igennel felelt arra a kérdésre, hogy el fogják-e adni Valdést.

A világ- és Európa-bajnok Valdést, az FC Barcelona korábbi kapusát második számú hálóőrnek igazolta az MU honfitársa, David De Gea mögé.

A Manchester United 26 fős kerettel utazott el hétfőn az Egyesült Államokba, a játékosok között ott vannak az új szerzemények, Bastian Schweinsteiger, Memphis Depay, Matteo Darmian és Morgan Schneiderlin is. A tengerentúli túrán 13 nap alatt négy meccset játszik az angol csapat, az ellenfelek között ott lesz a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona (július 25.), valamint a Paris Saint-Germain (július 30.) is.

Valdés kikéri magának a Van Gaal által elmondottakat, legalábbis erre utalt egy csütörtök délelőtti Twitter-posztjában, ahol azokról az U21-es meccsekről töltött fel képet, amelyeken szerepelt. Az egyiken az utánpótlás-futballistákkal együtt látható.

Sajtóhírek szerint egyébként a játékos ügynöke már napok óta a Valenciával tárgyal.

Bonyolódik tehát a kapushelyzet az MU-nál, amelynek első számú hálóőre, David de Gea közel áll ahhoz, hogy a Real Madridé legyen.

Könnyen lehet, hogy a Unitednek két sztárkapust is igazolnia kell záros határidőn belül. A komolyabb jelöltek között találjuk Jesper Cillessent (Ajax), Sergio Romerót (szabadügynök) és Hugo Llorist (Tottenham) is.

 

Videók