United-legenda ülhet le a másodosztályú Blackburn kispadjára

Könnyen elképzelhető, hogy a korábbi Manchester United legenda, Ole Gunnar Solskjaer lesz a Championshipben szereplő Blackburn Rovers új menedzsere.


A 39 éves, korábbi United-csatár, aki manchesteri karrierje alatt rengeteg sérülése ellenére is 366 meccsen 126 gólt szerzett a "vörös ördögök" színeiben, 1996 és 2007 között volt Sir Alex Ferguson egyik kedvenc játékosa.

Már játékosként tudatosan készült az edzői karrierje, a legenda szerint rengeteget jegyzetelte edzője szavait, így aztán nem meglepő, hogy visszavonulása után előbb a United csatárainak az edzője lett, majd 2008 nyarán a manchesteriek tartalékcsapatának vezetője lett. Két trófeát is nyert a csapattal, amikor 2010 nyarán a norvég szövetség felkérte őt szövetségi kapitánynak, ő azonban visszautasította azt, mondván, még nem elég tapasztalt a pozícióhoz.

2010 novemberében aztán a "babaarcú gyilkos" elhagyta Manchester, miután első nagycsapata, a Molde szerződtette őt vezetőedzőnek. Első évében, 2011-ben rögtön bajnok lett a csapattal, és hiába hívta az Aston Villa, ő maradt hazájában.

A BBC Sports beszámolója szerint könnyen lehet, hogy Solskjaer ezúttal másképp dönt: a honlap szerint ő az első számú jelölt Steve Kean helyére a Blackburn kispadjára. A Molde jelenleg 24 forduló után ha csak egy ponttal is, de vezeti a a norvág bajnokságot, az Eliteserient, míg a Blackburn nyolc kör után a negyedik helyen áll az angol második vonalban.

Videók