Újabb trófeát gyűjt be Jürgen Klopp?

A Liverpool az Arsenal elleni szuperkupa döntővel kezdi meg a szezont.


A 30 év után  angol bajnok Liverpool együttese az Arsenal elleni angol Szuperkupa találkozóval kezdi meg a 2020-21-es szezont. 

A két csapatnak negyedik alkalommal találkozik a Community Shieldben. 1979-ben 3-1-re, 1989-ben 1-0-ra, míg 2002-ben az ágyúsok nyertek 1-0-ra. 

Ez az első alkalom, hogy a Liverpool egymást követő két idényben is játszik az angol szuperkupában. A tavalyi évben büntetőkkel veszítettek a Manchester City ellen.  

A vörösök legutóbb 2006-ban hódították el az angol szuperkupát, akkor Riise és Crouch góljával 2-1-re nyertek a Chelsea ellen. 

 

Az Arsenal elleni Szuperkupa mérkőzés lesz a 40. találkozója a Wembleyben a vörösöknek, 19 alkalommal nyertek, hat mérkőzést játszottak és 14-szer szenvedtek vereséget.  

A Liverpool először 1974-ben játszott az angol szuperkupában a Leeds United ellen, ahol büntetőkkel szenvedett vereséget. Azon a találkozón kiállították Kevin Keegant és Billy Bremert. 


 

Jürgen Klopp együtteséből James Milnernek ez már a negyedik Szuperkupa-találkozója. 2014-ben a Manchester City színeiben már részt vett az Arsenal elleni vesztes Community Shield találkozón.  

Az Arsenal együttese a legutóbbi három FA-Community Shield találkozóját megnyerte, valamennyiszer FA kupa győztes volt. 

Mikel Arteta volt az első olyan edző, aki Arsenal menedzserként trófeát szerzett 1986-87-es év után. 

A találkozó játékvezetője az az Andre Marriner lesz, aki a tavalyi idénybeli 5-5-ös találkozón is dirigált.
 

Forrás: Liverpoolfc.com
Borítókép: John Powell/Liverpool FC via Getty Images

 

 

 

Videók